Rukomet Rukomet/Vesti

Poraz u Novom Sadu

Izvor: SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je poražena u okviru 8.kola plej-ofa Superlige u Novom Sadu od Vojvodine 26:22. Najefikasniji su bili Aleksandar Babić i Ćorović sa 6 golova.

Veoma oslabljeni crveno-beli su pokušali da pomrse račune vidno motivisanom domaćinu koji se čuvao i spremao za ovaj meč nedeljama, ali nisu uspeli. Izostanak Mladena Šotića i Ivana Mošića, uz skraćenu rotaciju su bili nepremostivi u ovom trenutku za Zvezdu.

Vojvodina je uspela da po peti put uzastopno osvoji titulu šampiona Srbije i dođe do pehara dva kola pred kraj šampionata ispred drugoplasirane Crvene zvezde.

Na samom startu Zvezdi ništa nije polazilo za rukom, Vojvodina je vrlo brzo došla do prednosti, 4:1 pa 8:4. Napadački verovatno i najlošije Zvezdino izdanje što je Vojvodina umela da iskoristi, poveća prednost i na odmor ode sa razlikom od sedam golova, 16:9. Crvena zvezda nije postigla gol u periodu od 21. do 30.minuta.

U drugom poluvremenu – druga Zvezda na terenu. Sa dve serije crveno-beli su totalno neutralisali prednost domaćina, prvo u 41.minutu došli do gola minusa (17:16), a zatim tri minuta kasnije i do prvog izjednačenja na utakmici – 18:18. U tim trenucima Zvezda je igrala kao šampion i imala i priliku da povede, ali nije uspela, što je ulilo samopouzdanje uplašenom domaćinu da iskoristi propuste protivnika i ponovo se odlepi (21:18).

Crvena zvezda se ponovo primakla na gol zaostatka (21:20), ali Vojvodina se odbranila i serijom došla do 24:21 u 54.minutu.

Imala je Zvezda svoje prilike, ali je nervoza zbog propuštenog učinila svoje, Vojvodina je uspela da se odbrani i sačuva prednost za mirnu završnicu, koja joj je donela pobedu i odbranu titule šampiona – 26:22.

Aleksandar Babić i Milan Ćorović su sa 6 golova bili najefikasniji sa 6 golova u Crvenoj zvezdi, Davidović sa 8 golova u Vojvodini i na meču.

Crvenu zvezdu u narednom kolu ovog vikenda očekuje duel protiv Dinama iz Pančeva u „Šumicama“. Zvezda bi pobedom overila drugo mesto pred poslednje kolo u Aranđelovcu.

Vojvodina – Crvena zvezda 26:22 (16:9)

Novi Sad, dvorana: „Slana bara“. Gledalaca: 1.500. Sudije: Kovač i Milosavljević. Sedmerci: Vojvodina 2 (1), Crvena zvezda 3 (3). Isključenja: Vojvodina 10, Crvena zvezda 6 minuta.

VOJVODINA: Arsenić, Đukić, Orbović 5, Popov 1, Ostojić, Perović, Stojanović 2, Jelić, Jovanović 2, Arsenić, Bojanić, Pešić 6, Stanković 2, Davidović 8, Grozdanić, Vučković. Trener: Božo Rudić

CRVENA ZVEZDA: Pavlović 1, Ćorović 6, Prodanović 1, Andrejević 1, Gačević, Ljubojević 2, Ljubenović, Stolić, Zlatanović, Palević, Matičić 3, D. Babić 1, Kljajić 1, Leovac, A. Babić 6. Trener: Nenad Peruničić

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama