Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Zvezda je u finalu Kupa!

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u polufinalu Kupa Srbije u Gornjem Milanovcu savladala Slogu 29:25 (10:10) i plasirala se u finale!

U finalu, Zvezda će odmeriti snage sa Spartakom iz Subotice. Meč je na programu sutra od 18 časova, a direktan prenos je na RTS.

Brz tempo na samom startu meča je doneo Slogi 3:1, ali nisu dali crveno-beli protivniku da se odlepi i brzo su izjednačili, a zatim došli i do preokreta i poveli 4:6. Sloga se vratila u igru, a do kraja smo gledali gol za gol do konačnih 10:10 u prvih 20 minuta.

Zvezda je dosta bolje ušla u drugo poluvreme i brzo došla do plus tri, 14:11. Odlična i čvrsta odbrana je donela brze lopte nakon osvojenih lopti, koji su Zvezdi doneli održavanje prednosti. Nije se Sloga predavala, pokušavala je da se vrati u meč, ali je Zlatanović odlično branio. Imali su priliku Požežani da dođu do minusa od dva gola, ali je Zvezdin golman sprečio kontru. Usledio je sedmerac koji je realizovao Aleksandar Babić, a zatim i dva bitna gola Ćorovića, koji su odlučili pobednika i drugog finalistu.

Sigurna je Crvena zvezda bila do kraja susreta, nije dozvolila protivniku priliku da se vrati u meč i izborila finale Kupa i priliku za trofej nakon devet godina.

Najefikasniji je bio Mladen Šotić sa 7 golova, Aleksandar Babić je postigao 5. U redovima Sloge, Krsmančić postigao 9 golova.

Sloga – Crvena zvezda 25:29 (10:10)
Gornji Milanovac, hala „Breza“. Gledalaca: 600. Sudije: Kovač, Milosavljević. Sedmerci: Sloga 2 (2), Crvena zvezda 3 (3). Isključenja: Sloga 4, Crvena zvezda 4 minuta.
SLOGA: Stefanović, Vokši, Pavić, Rodić, Krsmančić 9 (2), Gemaljević, Knežević, Pavlović 7, Spasić 2, Aćimović, Janićijević, Gojković 1, Vladisavljević 1, Dimitrijević, Jevtić 4, Milenković. Trener: Aleksandar Savić
CRVENA ZVEZDA: Šotić 7,  Pavlović 2, Mošić 3, Ćorović 4, Prodanović 2, Andrejević 1, Gačević, Ljubojević 4, Ljubenović, Šćepanović, Zlatanović, Matičić, D.Babić 1, Kljajić, Leovac, A. Babić 5 (3). Trener: Nenad Peruničić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама