СДЦЗ Хокеј

Formirana regionalna liga u hokeju na ledu

Autor: CZBG

Tokom jučerašnjeg dana, u kancelariju hokejaškog kluba Crvena zvezda, stigao je zvaničan poziv HS Slovenije za učešće našeg kluba kao i SHLS (saveza za hokej na ledu Srbije) u novoformiranoj MHL – Međunarodnoj hokejaškoj ligi.

Foto: HDD Jesenice

Poziv za učešće u ovoj ligi dobiće svi klubovi u regionu bivše Jugoslavije, kao i svi Savezi.

Slovenci su održali reč i napokon formirali regionalnu hokejašku ligu, po uzoru na košarkašku ABA ligu i vaterpolo Triglav ligu, gde će svi klubovi učesnici putovati jedni drugima na gostovanja, što je bio glavni kamen spoticanja poslednje dve godine kada je Crvena zvezda učestvovala u SLO ligi.
Takmičenje će se odvijati pod pokroviteljstvom HS Slovenije, sa kancelarijom u Ljubljani.

Naš klub je među prvima u regionu zalegao i lobirao za formiranje ovakve seniorske lige, jer smatramo da je to jedini izlaz za sport na ovim prostorima. Pune dve godine je Crvena zvezda putovala, iz nedelje u nedelju, na utakmice SLO lige, ne bi li dokazala svu ozbiljnost strategije regionalnog povezivanja.

Što se Srbije tiče, ozbiljno interesovanje pokazali su Vojvodina (prijavila se) i, donekle, Partizan (oba kluba treba definitivno da se izjasne do kraja sledeće nedelje).

Iz Slovenije i Hrvatske pozvani su:

– HDD Jesenice
– HDD Olimpija
– HK Triglav
– HKMK Bled
– HDK Maribor
– HK Slavija
– HK ECE Celje
– KHL Medveščak
– KHL Zagreb
– KHL Mladost

Ovo je velika prilika da se napokon dobar hokej gleda u Beogradu, a možda da se i otputuje na neko od gostovanja. Zvezda se za ovu sezonu pojačala veoma dobro i verujemo da bi mogli da očekujemo mnogo bolja izdanja u odnosu na prošlu sezonu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама