Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда првак државе у муљу српског хокеја

Хокејаши Црвене звезде су освојили 11. титулу првака државе.

И то је дословно све што се може написати након “финалне серије” са Војводином које није ни било. Хајде што у последње време у српском сениорском хокеју обитавају само две екипе – Црвена звезда и Војводина, и што су се до сада играли само мечеви ова два такмаца, али сада је ситуација отишла толико далеко да дословно ни један меч у финалу државног првенства није ни одигран. Да, добро сте прочитали – ни један једини меч није одигран.

Српски хокеј, када смо мислили да не може да падне ниже, она је још више потонуо. До сада су барем финала домаћег првенства била одиграна, а сада није одигран ни један меч. Све се завршило “бацањем пака”. 

Савез није имао слуха за захтеве Црвене звезде да се финале са Војводином одложи због финалне серије ИХЛ-а између Црвене звезде и Триглава, па је на првом мечу у Новом Саду изашла само екипа Војводине и “бачен је пак” за службену победу Новосађана. 
Е онда су се Новосађани наљутили, па нису хтели да дођу на меч у Београд који се требао одиграти након што је финале ИХЛ-а завршено. На лед су тада изашли само Звездини оклопници, “бачен је пак” за нови службени резултат и победу Београђана.
Љутња гостију је и даље трајала, па је исти случај забележен и данас када се екипа Војводине није појавила на леду у Београду и Звезда је постала првак.

Шта рећи, а не заплакати над оваквом ситуацијом? Једино што нам остаје да закључимо, након година праћења овог спорта, јесте да ће ускоро (ако се овако настави) нестати и то домаће првенство.

Тужно да тужније не може да буде. 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама