Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda prvak države u mulju srpskog hokeja

Hokejaši Crvene zvezde su osvojili 11. titulu prvaka države.

I to je doslovno sve što se može napisati nakon “finalne serije” sa Vojvodinom koje nije ni bilo. Hajde što u poslednje vreme u srpskom seniorskom hokeju obitavaju samo dve ekipe – Crvena zvezda i Vojvodina, i što su se do sada igrali samo mečevi ova dva takmaca, ali sada je situacija otišla toliko daleko da doslovno ni jedan meč u finalu državnog prvenstva nije ni odigran. Da, dobro ste pročitali – ni jedan jedini meč nije odigran.

Srpski hokej, kada smo mislili da ne može da padne niže, ona je još više potonuo. Do sada su barem finala domaćeg prvenstva bila odigrana, a sada nije odigran ni jedan meč. Sve se završilo “bacanjem paka”. 

Savez nije imao sluha za zahteve Crvene zvezde da se finale sa Vojvodinom odloži zbog finalne serije IHL-a između Crvene zvezde i Triglava, pa je na prvom meču u Novom Sadu izašla samo ekipa Vojvodine i “bačen je pak” za službenu pobedu Novosađana. 
E onda su se Novosađani naljutili, pa nisu hteli da dođu na meč u Beograd koji se trebao odigrati nakon što je finale IHL-a završeno. Na led su tada izašli samo Zvezdini oklopnici, “bačen je pak” za novi službeni rezultat i pobedu Beograđana.
Ljutnja gostiju je i dalje trajala, pa je isti slučaj zabeležen i danas kada se ekipa Vojvodine nije pojavila na ledu u Beogradu i Zvezda je postala prvak.

Šta reći, a ne zaplakati nad ovakvom situacijom? Jedino što nam ostaje da zaključimo, nakon godina praćenja ovog sporta, jeste da će uskoro (ako se ovako nastavi) nestati i to domaće prvenstvo.

Tužno da tužnije ne može da bude. 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama