Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда је шампион Србије!

Фудбалери Црвене звезде су и математички обезбедили титулу шампиона Србије, с обзиром на то да четири кола пред крај сезоне имамо 14 бодова предности у односу на првог пратиоца на табели. 

 

Ово је седма у низу, а укупно 35. титула у богатој историји нашег клуба. Прва је освојена давне 1946. године, али је Звезда овом титулом наставила да руши рекорде и пише историју српског фудбала. 
 
Звезда након 33 одигране утакмице има скор од 27 победа, три ремија и три пораза уз гол разлику 82:24. До краја сезоне нас у Суперлиги очекују још дуели са:
 
8. мај – Младост – Црвена звезда
12. мај – Црвена звезда – Раднички 1923
18. мај – Напредак – Црвена звезда
26. мај – Црвена звезда – Чукарички
 
Такође, 21. маја је на програму и финале Купа Србији које ће се одиграти у Лозници, а Звезда жели да освоји и четврту дуплу круну у низу.
 
За Звезду су у Суперлиги наступали: Омри Глазер, Зоран Поповић, Коста Недељковић, Лазар Николић, Огњен Мимовић, Александар Драговић, Урош Спајић, Насер Ђига, Немања Милуновић, Милош Дегенек, Милан Родић, Виктор Радојевић, Срђан Мијаиловић, Марко Стаменић, Ин Бом Хванг, Гелор Канга, Мирко Иванић, Јован Шљивић, Никола Кнежевић, Осман Букари, Владимир Лучић, Питер Олањинка, Александар Катаи, Шериф Ендиаје, Жан Филип Красо, Урош Сремчевић.
 
Минуте су уписали још Иракли Азаров, Стефан Митровић и Јован Мијатовић, који су у међувремену напустили клуб, као и Кингс Кангва и Урош Кабић који су отишли на позајмице. 
 
Прилику да до краја сезоне упишу минуте у Суперлиги имају: Иван Гутеша, Вељко Милосављевић, Андрија Максимовић, Никола Митуљикић и Јован Митуљикић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама