ин мемориам Кошарка Кошарка/Вести

Преминуо наш Драган Капичић (1948 – 2024)

Црвена звезда са великим жаљењем и тугом обавештава јавност да је легенда југословенске и српке кошарке и нашег клуба, Драган Капичић, преминуо у Београду у 76. години живота.

Живот му је био нераскидиво везан за Црвену звезду, прво као играча, касније и функционера клуба. Био је један од најбољи кошаркаша у историји нашег клуба за који је наступао од 1966. до 1975. године.

Уз две титуле првака и три национална купа, у историју се за сва времена уписао 1974.године освајањем трофеја Купа победника Купова у Удинама, где је у финалу против Збројовке убацио 23 поена и дао огроман допринос у освајању првог међународног трофеја у историји југословенске кошарке.

Био је репрезентативац Југославије чак 169 пута, и освајач златних медаља на СП 1970. године и 1975. на Европском првенству, као и три сребрне медаље на Светским и Европским првенствима 1969,1971 и 1974.године.

Током 80-тих и 90-тих година 20.века обављао је функцију директора КК Црвена звезда, а био је члан Скупштине КК Црвена звезда у више мандата.

Током 2007. изабран је за првог председника Кошаркашког савеза Србије.

Драган Капичић је добитник златне значке СД Црвена звезда која му је уручена на 70. рођендан нашег спортског друштва.

Спортско друштво Црвена звезда изражава најдубље саучешће породици нашег Драгана Капичића.

Време сахране биће накнадно објављено.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама