Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвено-бели у финишу без победе против Југа

У првом мечу првог турнира групе од 1. до 5. места Регионалне лиге који се одржава на базену СЦ „Влахо Бато Орлић/11.април“, Црвена звезда је у финишу поражена од Југа – 13:14 (4:3, 2:4, 4:4, 3:3).

Црвена звезда и Југ се нису састајали више од 27. новембра 2022. године, али ће у наредних месец дана одиграти четири међусобна дуела. Југ је уписао и осму узастопну победу против нашег тима.

Противници у четвртфиналу Еврокупа нису откривали карте пред европске дуеле, одиграли су ефикасну утакмицу са много ефектних голова на обе стране, предњачили су Васић и Гогов. Двоцифрен број одбрана забележили су и Попадић и Мишовић.

У првој четвртини црвено-бели су стигли минус од два гола и 2:0 које је Југу донео Рино Бурић за минут игре. Суботић из петерца и лепим голом Марковић су изједначили а нову предност Дубровчанима донео је Жувела. Уследио је преокрет за крај првог периода игре, Басара и Гогов донели су Црвеној звезди прво вођство на утакмици – 3:4.

У наставку, Југ је серијом 4:0 повратио предност и повео 7:4, а Семан и Радовић поставили 7:6 за полувреме. Имали су изабраници Александра Филиповића неколико прилика да поравнати оду на мини одмор, али Југ је задржао минималну предност.

У трећој четвртини смо гледали гол за гол. Југ је одржавао +2 до голова Милојевића и Васића за 9:9, а Жувела користи играча више за 11:10, резултат који је био активан до последњих осам минута.

Кабањас је вратио Југу два гол разлике на старту последњег квартала, али су црвено-бели креирали нови преокрет головима Васића, Гогова и Радовића за 12:13 на 4:49 до краја меча, што је натерало Вјекослава Кобешћака на тајм-аут. Југ је успео преко Лазића и петерца, који је искористио Маро Јоковић да поново поведе и стигне до победе, иако се у финишу сусрета критеријум суђења мало променио.

Остале су три секунде до краја, ударац Радовић је изблокиран, Југ је одбранио победу.

Најефикаснији је био Гогов са три гола, Васић и Радовић су постигли по два.

Сутра у истом термину наш тим очекује дуел против Јадрана из Херцег Новог.

ЈУГ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 14:13 (3:4, 4:2, 4:4, 3:3)
Београд, базен: СЦ „Влахо Бато Орлић/11.април“. Судије: Веселин Мишковић и Станко Ивановски (Црна Гора). Играч више: Југ 17(6), Црвена звезда 15(3). Петерци: Југ 1(1), Црвена звезда 1(1).

ЈУГ: Попадић, Бурђелез, Ђерковић 1, Лазић 2, Јоковић 3(1), Мозара 1, Даубе, Кабањас 1, Кржић, Бурић 4, Гргуревић, Жувела 2, Чубранић, Мерчеп. Тренер: Вјекослав Кобешћак

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ, Данковић, Марковић 1, Суботић 1(1), Васић 2, Гогов 3, Басара 1, Вукићевић 1, Семан 1, Милојевић 1, Радовић 2, Ивановић, Поповић. Тренер: Александар Филиповић

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама