Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Рутинска победа Звезде у “вечитом дербију”

Ватерполисти Црвене звезде остварили су победу у 1. колу Суперлиге, у групи за пласман од 1. до 6. места, против Партизана резултатом 14:7.

Након три месеца паузе због репрезентативних обавеза, црвено-бели су победом у „вечитом дербију“ наставили национално првенство.

У уводном делу утакмице екипе су биле равноправне, а голом Гаврила Суботића из петерца Црвена звезда је на крају прве четвртине имала минималну предност од 4:3. Изабраници Александра Филиповића су у другом периоду заиграли много боље у одбрани и нису дозволили ривалу да постигне погодак, а у нападу су били успешни Бурсаћ и Вукићевић који су донели нашем тиму вођство од 6:3 на полувремену.

Наставили су Звездини ватерполисти са добром игром, па су у трећој четвртини увећали разлику. Голом Васића у завршници овог периода игре црвено-бели су повели са 10:5. Почетак последњег дела игре припао је Партизану који је са два брза гола смањио на 7:10. Ипак, Звезда је узвратила головима Радовића и Васића, а онда у последња два минута и погоцима Гогова и Милојевића за коначних 14:7.

Најефикаснији на мечу био је Гаврил Суботић са три гола. По два су постигли Бурсаћ, Васић, Гогов и Вукићевић.

Ватерполисти Црвене звезде већ у уторак 5. марта од 20.15 часова дочекују Шабац на базену СРЦ „Милан Гале Мушкатировић – 25. мај“ у Београду.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:14 (3:4, 0:2, 2:4, 2:4)

Београд – Базен: СРЦ МГМ – 25. мај. Судије: Виријевић и Миловић. Искључења: Партизан 7, Црвена звезда 9. Петерци: Партизан 1(1), Црвена звезда 2(2).

ПАРТИЗАН: Фернандез, Вуковић, Кутајар 2, Бодирога 1, Ђокановић 1, Томић, Божовић 1, Драшковић, Павловић, Јауковић 1, Крстић, Гладовић 1, Димковић, Бранковић. Тренер: Милош Королија.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 2, Данковић, Марковић, Суботић 3, Васић 2, Гогов 2, Басара, Вукићевић 2, Семан 1, Милојевић 1, Радовић 1, Ивановић, Поповић. Тренер: Александар Филиповић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама