Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Историјска победа Црвене звезде, Куп је наш!

Рукометашице Црвене звезде оствариле су највећи успех у историји клуба! Освојиле су пехар намењен победнику Купа Србије и тако се златним словима уписале у историју Црвене звезде!

Црвена звезда је у финалу Купа Србије савладала Железничар на њиховом терену у Инђији после бољег извођења седмераца. Резултат у регуларном делу утакмице је био 26:26 (12:12), а након два продужетка 28:28, па се приступило ивођењу седмераца. Црвено-беле су биле боље 32:30 и заслужено освојиле први трофеј Купа Србије.

Црвено-беле су одиграле утакмицу за историју и незаборав и подариле нам још једну вечну успомену за 841. трофеј у историји Спортског друштва Црвена звезда.

Пре нешто мање од месец дана исти противници, на истом месту су одиграли меч Суперлиге који се завршио резултатом 18:18 и наговестили нам шта можемо да очекујемо у финалу Купа Србије. Беспоштедну борбу за пехар и незаборавну утакмицу.

И прво полувреме финала је показало да ће утакмица бити фантастична, пуна борбеног духа, емотивног набоја и сјајних потеза на обе стране. Кренуло је жустро, екипе су се смењивале у вођству, а на крају првих 30 минута било је нерешено – 12:12. Видели смо велики број седмераца, 11 од 20 пенала на обе стране, без пенал серије, досуђено је у првом периоду игре.

Почетак другог полувремена припао је домаћим рукометашицама. Железничар је искористио нешто слабији наставак утакмице црвено-белих и повео са 15:12. Покушавале су наше девојке да стигну ривала, али нису успевале све до 50. минута када је било 22:18 за домаћина.

За само четири минута Црвена звезда је истопила вођство домаћих и изједначила резултат. Три поготка Александре Стаменић, која је понела капитенску траку, а затим и Саре Гаровић са крила за 22:22. Гол за гол, Железничар је повео преко Уне Обреновић, Црвена звезда успела да стигне до продужетака голом Александре Стаменић са седам метара – 26:26.

У продужецима, Звезда је водила дуго, имала резултат, али као ни Железничар у регуларном делу меча, није искористила моментум. Узбуђење је достигло свој врхунац на самом крају другог продужетка и учинило утакмицу за незаборав. Претходно је са крила била непогрешива Тамара Коцић за испоставиће се коначних 28:28, екипе су у егалу ушле у последњи минут. Звезда је имала прилику да реши утакмицу али је погрешила у додавању Теодора Мaјкић на десет секунди пре краја, Коцићева је ухватила лопту и кренула у контру, додала је Зорани Чаврић, али је и Теодора Величковић одлично и смирено реаговала, а Чаврићева изубила лопту. Остале су три секунде до краја а Звезда је чак имала шансу да тријумфује и у последњој секунди Милица Ранчић постигла прелеп погодак са велике удаљености, који би дефинитивно ушао у историју и Црвене звезде и српског рукомета и спорта по више сегмената, али су га судије поништиле јер је време истекло, па је победник морао да се одлучи после пенал серије – 28:28.

У првој серији није било погодака, нису биле успешне Александра Стаменић и Јована Јовановић, а потом су све рукометашице погађале до четврте серије када Александра Бакша није успела да савлада Ану Качаревић, погодила је пречку. У петој серији Теодора Величковић је била сигурна и прецизна, а све остало је историја.

МВП финалног меча је Александра Стаменић, капитенка Црвене звезде и најбоља рукометашица Србије за 2023. годину, која је потом и подигла пехар намењен победнику Купа Србије, историјски по наш клуб.

Спортско друштво Црвена звезда честита рукометашицама, стручном штабу и менаџменту ЖРК Црвена звезда на овом историјском успеху и жели пуно среће и још нових трофеја у наставку сезоне!

ЖЕЛЕЗНИЧАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 28:28, 30:32 после седмераца, (12:12, 26:26)
Инђија, дворана
: СЦ „Инђија“. Судије: Здравко Црњански и Миленко Алимпић (Бачка Паланка). Седмерци: Железничар 10(8), Црвена звезда 10(7). Искључења: Железничар 14, Црвена звезда 10 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Чаврић, Вујновић 1, Новаковић, Обреновић 11(8), Табак 6, Аврамовић, Тодоровић, Ловрић 1, Ковачић 1, Коцић 6, Оташевић, Чинку, Јовановић, Бакша 2, Агбаба 2, Васиљковић. Тренер: Влада Шимичић

У пенал серији погодиле Ковачић и Табак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Стаменић 8(3), Мајкић 3, А.Савић, Ристић, Аћимовић, Глушица 4(3), Андрић, Јанкетић, Стаменковић, Симић 1, Качаревић, Величковић 4, Манчић 1, Ранчић 2, Гаровић 9(1). Тренер: Саша Бошковић

У пенал серији погодиле Лепосава ГлушицаСара ГаровићТеодора Мајкић и Теодора Величковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама