Остали спортови СДЦЗ

Звездини џудисти наставили доминацију

Звездини џудисти наставили су доминацију и на Првенству Србије за сениоре које је одржано у Спорстком центру Шумице пред више од 2000 гледалаца. Угенералном пласману наши првотимци били су најуспешнији. У Звездину богату ризницу додали су четири златне, сребро и пет бронзаних медаља чиме су иза себе оставили одличну екипу вечитих ривала, Партизан (2-3-6) и нишки Кинезис (3-1-2).

Златне медаље освојили су Марица Перишић ( до 57кг), Милица Жабић ( преко 78 кг), Бајсангур Багајев ( до 73 кг) и Ислам Шогенов ( до 81 кг). Вицешампиоско звање припало је Филипу Јовановићу ( до 73 кг) док су се бронзама окитили Тведор Секнијашвили ( до 66 кг), Матеја Стошић ( до 73 кг), Мина Гачић ( до 52 кг), Теа Тинтор ( до 63 кг), Дилбара Салкарбек Кизи ( до 63 кг),

Марица Перишић актуелна вицешампионка Европе није дозволила никакво изненађење и захватом решила питање победника у категорији до 57 килограма.

Свака борба до финала је ишла глатко и брзо се завршила. Ни финале није било тешко. Ипак ја заиста поштујем своју противницу и мислим да ће се у будућности показати у најбољем светлу. Лично сам фокусирана на неке друге ствари и на Олимпијске игре. Ово је моја рекла бих шеста или седма медаља на Првенству државе, престала сам да их бројим– била је искрена Марица Перишић.

Иако је олимпијска година Милица Жабић као и њена клупска другарица Марица Перишић учествовале су на Првенству државе. Жабићева се буквално “прошетала” и око врата ставила још једно златно одличје.

Волим да се такмичим пред домаћом публиком И пре свега волим да представљам моју Црвену звезду. То ме чини изузетно поносном и срећном – истакла је Милица Жабић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама