Ostali sportovi SDCZ

Zvezdini džudisti nastavili dominaciju

Zvezdini džudisti nastavili su dominaciju i na Prvenstvu Srbije za seniore koje je održano u Sporstkom centru Šumice pred više od 2000 gledalaca. Ugeneralnom plasmanu naši prvotimci bili su najuspešniji. U Zvezdinu bogatu riznicu dodali su četiri zlatne, srebro i pet bronzanih medalja čime su iza sebe ostavili odličnu ekipu večitih rivala, Partizan (2-3-6) i niški Kinezis (3-1-2).

Zlatne medalje osvojili su Marica Perišić ( do 57kg), Milica Žabić ( preko 78 kg), Bajsangur Bagajev ( do 73 kg) i Islam Šogenov ( do 81 kg). Vicešampiosko zvanje pripalo je Filipu Jovanoviću ( do 73 kg) dok su se bronzama okitili Tvedor Seknijašvili ( do 66 kg), Mateja Stošić ( do 73 kg), Mina Gačić ( do 52 kg), Tea Tintor ( do 63 kg), Dilbara Salkarbek Kizi ( do 63 kg),

Marica Perišić aktuelna vicešampionka Evrope nije dozvolila nikakvo iznenađenje i zahvatom rešila pitanje pobednika u kategoriji do 57 kilograma.

Svaka borba do finala je išla glatko i brzo se završila. Ni finale nije bilo teško. Ipak ja zaista poštujem svoju protivnicu i mislim da će se u budućnosti pokazati u najboljem svetlu. Lično sam fokusirana na neke druge stvari i na Olimpijske igre. Ovo je moja rekla bih šesta ili sedma medalja na Prvenstvu države, prestala sam da ih brojim– bila je iskrena Marica Perišić.

Iako je olimpijska godina Milica Žabić kao i njena klupska drugarica Marica Perišić učestvovale su na Prvenstvu države. Žabićeva se bukvalno “prošetala” i oko vrata stavila još jedno zlatno odličje.

Volim da se takmičim pred domaćom publikom I pre svega volim da predstavljam moju Crvenu zvezdu. To me čini izuzetno ponosnom i srećnom – istakla je Milica Žabić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama