Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Црвена звезда Примобет – Партизан 31:31 (15:16)

Рукометаши Црвене звезде Примобет и Партизана одиграли су „вечити дерби“ без победника 31:31 (15:16) у оквиру 16. кола Супер рукометне лиге Србије.

Одлично су црвено-бели ушли у утакмицу и након првих 11 минута игре водили са 8:4. Партизан је имао одговор. Гости су истопили предност нашег тима, а потом серијом од четири гола преокренули резултат у своју корист и повели са плус два. У самој завршници првог полувремена Хорват је успео да псотигне погодак, па је Звезда на одмору имала минималан заостатак – 15:16.

На почетку другог полувремена гости су чували восђтво. Црвено-бели су имали сјајан период када су Шмигић, Ковачевић, Шљукић и Андрејевић својим погоцима направили серију којом су преокренули резултат на 23:21. Партизан је брзо изједначио, а потом је уследила резултатска клацкалица. Гости су имали бољи моментум и на четири минута пред крај меча су имали вођство од 31:29.

Уследило је неколико грешака на обе стране, а Звезда је успела да смањи голом Андрејевића на почетку последњег минута. Партизан је погрешио у нападу, Шотић зарадио искључење и послао Бујишића на линију од 7 метара. Звездин стрелац је био прецизан и донео је вредан бод нашој екипи – 31:31.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Михаило Шљукић са 6 голова. Пет голова постигао је Милош Бујишић, а по 4 поготка Душан Андрејевић и Душан Шмигић, који је и проглашен за најбољег играча утакмице.

Рукометаши Црвене звезде Примобет се и даље налазе на 6. месту на табели, а у наредном 17. колу гостују Убу у суботу 24. фебруара од 18 часова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ – ПАРТИЗАН 31:31 (15:16)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 600. Судије: Марко Бокчић и Дејан Марковић. Искључења: Црвена звезда 12, Партизан 12 минута. Седмерци: Црвена звезда 3(1), Партизан 4(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ: С.Радовановић 2, Хорват 3, Тривуновић, Ненадић 1, Урта, Андрејевић 4, Богуновић, Мајес, Матичић 2, Шмигић 4, Бујишић 5(1), Н.Радовановић, Шљукић 6, Колунџић 3, Пановски, Ковачевић 1. Тренер: Недељко Матић.

ПАРТИЗАН: Михајлов, Маркататос, Јовић, Петровић, Шотић 4, Весковић, Белошевац, Којадиновић 10(1), Зечевић, Арсенић, Мићић, Обрадовић 3, Поповић 6, Пештић, Шапоњић 3, Ковачевић 5(2). Тренер: Ђорђе Ћирковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама