Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda Primobet – Partizan 31:31 (15:16)

Rukometaši Crvene zvezde Primobet i Partizana odigrali su „večiti derbi“ bez pobednika 31:31 (15:16) u okviru 16. kola Super rukometne lige Srbije.

Odlično su crveno-beli ušli u utakmicu i nakon prvih 11 minuta igre vodili sa 8:4. Partizan je imao odgovor. Gosti su istopili prednost našeg tima, a potom serijom od četiri gola preokrenuli rezultat u svoju korist i poveli sa plus dva. U samoj završnici prvog poluvremena Horvat je uspeo da psotigne pogodak, pa je Zvezda na odmoru imala minimalan zaostatak – 15:16.

Na početku drugog poluvremena gosti su čuvali vosđtvo. Crveno-beli su imali sjajan period kada su Šmigić, Kovačević, Šljukić i Andrejević svojim pogocima napravili seriju kojom su preokrenuli rezultat na 23:21. Partizan je brzo izjednačio, a potom je usledila rezultatska klackalica. Gosti su imali bolji momentum i na četiri minuta pred kraj meča su imali vođstvo od 31:29.

Usledilo je nekoliko grešaka na obe strane, a Zvezda je uspela da smanji golom Andrejevića na početku poslednjeg minuta. Partizan je pogrešio u napadu, Šotić zaradio isključenje i poslao Bujišića na liniju od 7 metara. Zvezdin strelac je bio precizan i doneo je vredan bod našoj ekipi – 31:31.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Mihailo Šljukić sa 6 golova. Pet golova postigao je Miloš Bujišić, a po 4 pogotka Dušan Andrejević i Dušan Šmigić, koji je i proglašen za najboljeg igrača utakmice.

Rukometaši Crvene zvezde Primobet se i dalje nalaze na 6. mestu na tabeli, a u narednom 17. kolu gostuju Ubu u subotu 24. februara od 18 časova.

CRVENA ZVEZDA PRIMOBET – PARTIZAN 31:31 (15:16)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 600. Sudije: Marko Bokčić i Dejan Marković. Isključenja: Crvena zvezda 12, Partizan 12 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 3(1), Partizan 4(3).

CRVENA ZVEZDA PRIMOBET: S.Radovanović 2, Horvat 3, Trivunović, Nenadić 1, Urta, Andrejević 4, Bogunović, Majes, Matičić 2, Šmigić 4, Bujišić 5(1), N.Radovanović, Šljukić 6, Kolundžić 3, Panovski, Kovačević 1. Trener: Nedeljko Matić.

PARTIZAN: Mihajlov, Markatatos, Jović, Petrović, Šotić 4, Vesković, Beloševac, Kojadinović 10(1), Zečević, Arsenić, Mićić, Obradović 3, Popović 6, Peštić, Šaponjić 3, Kovačević 5(2). Trener: Đorđe Ćirković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama