Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Rutinska pobeda Zvezde u “večitom derbiju”

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su pobedu u 1. kolu Superlige, u grupi za plasman od 1. do 6. mesta, protiv Partizana rezultatom 14:7.

Nakon tri meseca pauze zbog reprezentativnih obaveza, crveno-beli su pobedom u „večitom derbiju“ nastavili nacionalno prvenstvo.

U uvodnom delu utakmice ekipe su bile ravnopravne, a golom Gavrila Subotića iz peterca Crvena zvezda je na kraju prve četvrtine imala minimalnu prednost od 4:3. Izabranici Aleksandra Filipovića su u drugom periodu zaigrali mnogo bolje u odbrani i nisu dozvolili rivalu da postigne pogodak, a u napadu su bili uspešni Bursać i Vukićević koji su doneli našem timu vođstvo od 6:3 na poluvremenu.

Nastavili su Zvezdini vaterpolisti sa dobrom igrom, pa su u trećoj četvrtini uvećali razliku. Golom Vasića u završnici ovog perioda igre crveno-beli su poveli sa 10:5. Početak poslednjeg dela igre pripao je Partizanu koji je sa dva brza gola smanjio na 7:10. Ipak, Zvezda je uzvratila golovima Radovića i Vasića, a onda u poslednja dva minuta i pogocima Gogova i Milojevića za konačnih 14:7.

Najefikasniji na meču bio je Gavril Subotić sa tri gola. Po dva su postigli Bursać, Vasić, Gogov i Vukićević.

Vaterpolisti Crvene zvezde već u utorak 5. marta od 20.15 časova dočekuju Šabac na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović – 25. maj“ u Beogradu.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 7:14 (3:4, 0:2, 2:4, 2:4)

Beograd – Bazen: SRC MGM – 25. maj. Sudije: Virijević i Milović. Isključenja: Partizan 7, Crvena zvezda 9. Peterci: Partizan 1(1), Crvena zvezda 2(2).

PARTIZAN: Fernandez, Vuković, Kutajar 2, Bodiroga 1, Đokanović 1, Tomić, Božović 1, Drašković, Pavlović, Jauković 1, Krstić, Gladović 1, Dimković, Branković. Trener: Miloš Korolija.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 2, Danković, Marković, Subotić 3, Vasić 2, Gogov 2, Basara, Vukićević 2, Seman 1, Milojević 1, Radović 1, Ivanović, Popović. Trener: Aleksandar Filipović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama