Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-beli u finišu bez pobede protiv Juga

U prvom meču prvog turnira grupe od 1. do 5. mesta Regionalne lige koji se održava na bazenu SC „Vlaho Bato Orlić/11.april“, Crvena zvezda je u finišu poražena od Juga – 13:14 (4:3, 2:4, 4:4, 3:3).

Crvena zvezda i Jug se nisu sastajali više od 27. novembra 2022. godine, ali će u narednih mesec dana odigrati četiri međusobna duela. Jug je upisao i osmu uzastopnu pobedu protiv našeg tima.

Protivnici u četvrtfinalu Evrokupa nisu otkrivali karte pred evropske duele, odigrali su efikasnu utakmicu sa mnogo efektnih golova na obe strane, prednjačili su Vasić i Gogov. Dvocifren broj odbrana zabeležili su i Popadić i Mišović.

U prvoj četvrtini crveno-beli su stigli minus od dva gola i 2:0 koje je Jugu doneo Rino Burić za minut igre. Subotić iz peterca i lepim golom Marković su izjednačili a novu prednost Dubrovčanima doneo je Žuvela. Usledio je preokret za kraj prvog perioda igre, Basara i Gogov doneli su Crvenoj zvezdi prvo vođstvo na utakmici – 3:4.

U nastavku, Jug je serijom 4:0 povratio prednost i poveo 7:4, a Seman i Radović postavili 7:6 za poluvreme. Imali su izabranici Aleksandra Filipovića nekoliko prilika da poravnati odu na mini odmor, ali Jug je zadržao minimalnu prednost.

U trećoj četvrtini smo gledali gol za gol. Jug je održavao +2 do golova Milojevića i Vasića za 9:9, a Žuvela koristi igrača više za 11:10, rezultat koji je bio aktivan do poslednjih osam minuta.

Kabanjas je vratio Jugu dva gol razlike na startu poslednjeg kvartala, ali su crveno-beli kreirali novi preokret golovima Vasića, Gogova i Radovića za 12:13 na 4:49 do kraja meča, što je nateralo Vjekoslava Kobešćaka na tajm-aut. Jug je uspeo preko Lazića i peterca, koji je iskoristio Maro Joković da ponovo povede i stigne do pobede, iako se u finišu susreta kriterijum suđenja malo promenio.

Ostale su tri sekunde do kraja, udarac Radović je izblokiran, Jug je odbranio pobedu.

Najefikasniji je bio Gogov sa tri gola, Vasić i Radović su postigli po dva.

Sutra u istom terminu naš tim očekuje duel protiv Jadrana iz Herceg Novog.

JUG – CRVENA ZVEZDA 14:13 (3:4, 4:2, 4:4, 3:3)
Beograd, bazen: SC „Vlaho Bato Orlić/11.april“. Sudije: Veselin Mišković i Stanko Ivanovski (Crna Gora). Igrač više: Jug 17(6), Crvena zvezda 15(3). Peterci: Jug 1(1), Crvena zvezda 1(1).

JUG: Popadić, Burđelez, Đerković 1, Lazić 2, Joković 3(1), Mozara 1, Daube, Kabanjas 1, Kržić, Burić 4, Grgurević, Žuvela 2, Čubranić, Merčep. Trener: Vjekoslav Kobešćak

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać, Danković, Marković 1, Subotić 1(1), Vasić 2, Gogov 3, Basara 1, Vukićević 1, Seman 1, Milojević 1, Radović 2, Ivanović, Popović. Trener: Aleksandar Filipović

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama