Рукомет Рукомет/Извештаји

Izmakla pobeda u Subotici

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda i Spartak remizirali su u 6.kolu plej-ofa Superlige u dvorani „Dudova šuma“ – 26:26 (11:13). Najefikasniji je bio Ivan Mošić sa 9 golova.

U Zvezdin tim se nakon odusustva zbog povrede vratio Aleksandar Pavlović, pa je Nenad Peruničić imao na raspolaganju sve igrače.

Veoma borbena utakmica na obe strane, igralo se brzo i čvrsto, a nijedna ekipa tokom utakmice nije uspevala da se odvoji i da prelomi utakmicu u svoju korist, da bi na kraju u neizvesnoj završnici deset sekundi pre kraja Perović, golom sa sedam metara doneo bod Spartaku.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu na samom startu, crveno-beli (danas beli) u 20.minutu golom Aleksandra Babića stižu do 7:9, Spartak je izjednačio i uspeo da stigne do prednosti (11:10), a Zvezda serijom od tri gola dolazi do 11:13 i tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Dosta bolje je domaćin ušao u nastavak meča, serijom 4:0 uzvratio, došao do prednosti nakon preokreta (16:14) i preuzeo „štafetu“, koju je uspešno držao do ulaska u poslednjih 10 minuta utakmice, Zanimljivo je da je strelac bio i golman Abadžić. Nisu se predavali Zvezdini rukometaši, i pored promašenih zicera Prodanovića i Кljajića, raspoloženi Ivan Mošić je rešetao protivničku mrežu, a kapiten Dejan Babić pogodio za 20:21, nakon dve intervencije golmana Zlatanovića. Đekić je izjednačio, usledio je tajm-aut nakon kojeg Mošić ponovo pogađa, ali deset sekundi pre kraja Perović koristi sedmerac i postavlja konačnih 22:22.

Ivan Mošić najefikasniji sa 9 golova, pratio ga je Šotić sa 3. Đekić je postigao 6 u redovima Spartaka, Perović 5.

Crvena zvezda je povisila prednost na pratioce nakon poraza pančevačkog Dinama u Požegi, i ostala na drugom mestu sa 20 bodova. U narednom kolu u „Šumice“ stiže Sloga iz Požege.

Spartak Vojput – Crvena zvezda 22:22 (11:13)
Subotica, hala: „Dudova šuma”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Boričić, Marković (oba iz Beograda). Sedmerci: Spartak 4 (3), Crvena zvezda 3 (2). Isključenja: Spartak 12, Crvena zvezda 10 minuta.
SPARTAК VOJPUT: Кosović, Stefanović, Đekić 6, Radović 2, Perović 5 (3), Stevanović, Mikić, Potpara 3, Medić, Delibašić 1, Petrović, Županjac 3, Jelić 1, Rakocija, Abadžić 1 gol, 15 odbrana (1 sedmerac).
CRVENA ZVEZDA: Šotić 3, Pavlović 1, Mošić 9 (1), Đorović, Prodanović 2, Andrejević 1, Ljubojević 2, Ljubenović, Šćepanović, Zlatanović 15 odbrana (1 sedmerac), Palević, Matičić 1 (1), D.Babić 1, Кljajić, Leovac, A.Babić 2.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама