Blog Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize CZBG

Zvezda ošamutila evropskog prvaka, ali poklekla pod pritiskom

U uvodnoj rundi Lige šampiona, Crvena zvezda je za nekoliko minuta uspela da ošamuti evropskog šampiona Mančester siti, koji je na kraju napravio preokret i slavio u svojoj kući sa 3:1.

Prežaljena je Crvena zvezda stigla na Etihad, nakon drugog prvenstvenog poraza, ali je posle velikih 45 minuta Omrija Glazera i preciznosti Osmana Bukarija u samom finišu uspela da prva stigne do prednosti. Izraelski golman je više puta spasao naš tim protiv pokušaja Erlinga Halanda, Alvareza, Fila Fodena i ostalih zvezda evropskih šampiona. Retki nalet crveno-belih krunisan je golom Osmana Bukarija, ali prednost nije trajala dugo.

Imao je mnogo posla golman crveno-belih. U 15. minutu Rodri je probio i šutirao snažno, a Glazer je bio dobro postavljen i skrenuo loptu sa velikim poteškoćama u korner. Tri minuta kasnije još jednom se istakao Izraelac, kada je zausavio pokušaj Alvareza na asistenciju Fodena.

Bila je i sreća saveznik crveno-belih pošto je Erling Haland pogodio prečku. Pojačao je Siti pritisak u tim momentima, ali je Haland u 25. minutu pogodio samo okvir gola iz pozicije sa koje je navikao da postiže gol. Norvežanin je i u 34. minutu bio u dobroj prilici, ali je njegov pokušaj završio visoko preko gola. Test za Glazera tu nije bio završen jer je Alvarez raspalio u dalji ugao nakon čeka se sjajno bacio Zvezdin čuvar mreže.

Briljantna reakcija Glazera bila je i u 41. minutu. Ovoga puta je sprečio gol Fodena, koji je bio sam u toj zoni i sa oko pet metara nije mogao da savlada Izraelca posle dobrog centaršuta od strane Gomeza.

U nadoknadi vremena Osman Bukari doveo je Zvezdu u prednost. Mirko Ivanić je dubinskom loptom stavio Osmana Bukarija ispred Edersona i napadač je zatresao mrežu i doveo Etihad u šok.

U drugom poluvremenu preokret je bio kompletan, a desio se prilično brzo. Dupli pas između Halanda i Alvareza završen je tako što je Argentinac poslao loptu u mrežu bespomoćnog Glazera u 47. minutu i Siti izjednačio. Trinaest minuta kasnije, svetski šampion je uzeo vođstvo posle loše reakcije Glazera  koji je zapravo uhvatio vazduh i primio gol koji nije smeo. Do kraja, Rodri je pronašao mrežu posle solo akcije i udarca u dalji ugao.

Crveno-beli nisu imali snage da zaprete opasno do kraja susreta i meč je završen negativnim ishodom, ali nakon kojeg će moći da pronađu svetle tačke. U drugom kolu Lige šampiona, Crvena zvezda će dočekati Jang Bojs koji je ranije poražen na svom terenu od Lajpciga identičnim rezultatom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama