Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Звезда ошамутила европског првака, али поклекла под притиском

У уводној рунди Лиге шампиона, Црвена звезда је за неколико минута успела да ошамути европског шампиона Манчестер сити, који је на крају направио преокрет и славио у својој кући са 3:1.

Прежаљена је Црвена звезда стигла на Етихад, након другог првенственог пораза, али је после великих 45 минута Омрија Глазера и прецизности Османа Букарија у самом финишу успела да прва стигне до предности. Израелски голман је више пута спасао наш тим против покушаја Ерлинга Халанда, Алвареза, Фила Фодена и осталих звезда европских шампиона. Ретки налет црвено-белих крунисан је голом Османа Букарија, али предност није трајала дуго.

Имао је много посла голман црвено-белих. У 15. минуту Родри је пробио и шутирао снажно, а Глазер је био добро постављен и скренуо лопту са великим потешкоћама у корнер. Три минута касније још једном се истакао Израелац, када је заусавио покушај Алвареза на асистенцију Фодена.

Била је и срећа савезник црвено-белих пошто је Ерлинг Халанд погодио пречку. Појачао је Сити притисак у тим моментима, али је Халанд у 25. минуту погодио само оквир гола из позиције са које је навикао да постиже гол. Норвежанин је и у 34. минуту био у доброј прилици, али је његов покушај завршио високо преко гола. Тест за Глазера ту није био завршен јер је Алварез распалио у даљи угао након чека се сјајно бацио Звездин чувар мреже.

Бриљантна реакција Глазера била је и у 41. минуту. Овога пута је спречио гол Фодена, који је био сам у тој зони и са око пет метара није могао да савлада Израелца после доброг центаршута од стране Гомеза.

У надокнади времена Осман Букари довео је Звезду у предност. Мирко Иванић је дубинском лоптом ставио Османа Букарија испред Едерсона и нападач је затресао мрежу и довео Етихад у шок.

У другом полувремену преокрет је био комплетан, а десио се прилично брзо. Дупли пас између Халанда и Алвареза завршен је тако што је Аргентинац послао лопту у мрежу беспомоћног Глазера у 47. минуту и Сити изједначио. Тринаест минута касније, светски шампион је узео вођство после лоше реакције Глазера  који је заправо ухватио ваздух и примио гол који није смео. До краја, Родри је пронашао мрежу после соло акције и ударца у даљи угао.

Црвено-бели нису имали снаге да запрете опасно до краја сусрета и меч је завршен негативним исходом, али након којег ће моћи да пронађу светле тачке. У другом колу Лиге шампиона, Црвена звезда ће дочекати Јанг Бојс који је раније поражен на свом терену од Лајпцига идентичним резултатом.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама