Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Најава утакмица ЦЗБГ

Европремијера у којој Звезда не сме да буде неми посматрач Ситијевог шоуа

Дуго чекани почетак Лиге шампиона није могао да донесе већу препреку Црвеној звезди која ће на европремијери морати на ноге актуелном европском прваку.

Од летње прозивке и старта припремног периода, играчи и нови стручни штаб говорили су највише и са усхићењем о наступајућој Лиги шампиона. Међутим, нико није очекивао да ће уочи европских вечери атмосфера над Мараканом постати тмурна. Уписали су већ други првенствени пораз црвено-бели у раној фази сезоне и нашли се у незавидном положају.

Стога ће у мечу са енглеским и европским шампионом играчи бити у грчу, уместо да нахрањени предсезонским оптимизмом и са великим самопоуздањем оду на терен са дозом наде о нечему више.

Иако испресецана бројним повредама, екипа Пепа Гвардионе убележила је максималан учинак од почетка Премијер лиге. Рано се шпански тренер морао помирити да ће остати без важног шрафа у својој игри, Кевина де Брујнеа. У репрезентативном периоду повредио се и новајлија Матео Ковачић уочи меча са Летонијом, а потврђено је да је повреда озбиљнија него што се у први мах чинило, па га неће бити на терену најмање до 21. септембра.

Џон Стоунс и Џек Грилиш налазе се у фази опоравака, ускори повратак је очекиван. Гвардиола се јавно пожалио да ће морати да неке утакмице играти са играчима из другог тима, услед лоше кадровске ситуације.

“Када имате много повреда, није вам проблем ни данас или дан касније, проблем је наредних три до пет утакмица. У Лига Купу идемо у Њукасл. Жао ми је, али има утакмица које ћу морати да играм са играчима из другог тима. Де Брујнеа још нема, Стоунса такође, не знам за Ковачића и Грилиша…Кад имаш цео тим, онда идеш у Њукасл са добрим тимом “ рекао је Шпанац и наставио:

“Сада се само одмарамо, опорављамо и покушавамо да у што бољем стању дођемо на утакмицу. Ја сам био сам на одмору, али су ови момци играли 90 минута са репрезентацијама, путовали из Боливије, Бразила… Веома је исцрпљујуће”. наговестивши да можда Алвареза неће бити у мечу против Звезде, после које ће Сити за ривала имати Нотингем Форест, па онда помињани Њукасл у Лига Купу.

У сваком случају, очекује се да ће домаћин бити фаворит у којем год саставу истрчи на терен. Екипа Пепа Гвардиоле желеће да убедљиво крене у одбрану европског трофеја.

Поглед на бројеве Грађана улива страхопоштовање. Тим са Етихада непоражен је на последњих 13 утакмица у Лиги шампиона и покушаће да надмаши Бајернов низ од 15 утакмица и постави нови рекорд. Освајач трипле круне из прошле сезоне непоражен је на 26 домаћих утакмица у Лиги шампиона на свом терену, што није успело ниједном енглеском клубу раније. Последњи пут је на Етихаду славио Олимпик Лион у септембру 2018. године.

Све то указује да ће пред црвено-белима тешка мисија. Мада је тешко да је ико у рачуници пројектовао бодове из Манчестера. Важније ће за црвено-беле бити да оставе утисак тима достојног Лиге шампионе, који ће успети да парира у неким сегментима игре. Пристојна партија би била охрабрујућа и вратила би самопоуздање тиму. У супротном, ако Звезда постане неми посматрач Ситијевог шоуа, биће много психолошких баријера пред наступајући вечити дерби.

На Звездином списку путника за меч нашли су се Омри Глазер, Зоран Поповић, Никола Васиљевић, Александар Драговић, Милош Дегенек, Срђан Мијаиловић, Насер Ђига, Урош Спајић, Немања Милуновић, Милан Родић, Марко Стаменић, Кингс Кангва, Гелор Канга, Ин Бом Хван, Мирко Иванић, Осман Букари, Стефан Митровић, Питер Олајинка, Александар Катаи, Владимир Лучић, Урош Кабић, Шериф Ендиаје и Жан Филип Красо.

Меч почиње у 21 час, а главни судија биће стари знанац из Португала, Жоао Пињеиро, који је црвено-белима судио прошле јесени у победи над Трабзонспором.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама