Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Хоће ли се Бахар поново одрећи Кингса Кангве?

Крајем августа у мечу са Вождовцем, Црвена звезда је забележила први пораз у првенству после скоро две године, а јучерашњи пораз алармирао је све јер читаву деценију иза себе Звезда није просула више бодова на узорку од седам утакмица.

На мечу против Чукаричког, Бахар је променио формацију на 4-2-3-1 са Шерифом Ендиајеом у шпицу, али је новајлија запечатио свој деби шокантним промашајем у 32. минуту. Иванић га је почастио асистенцијом “два на један” и трасирао га испред празног гола, али је нападач шутирао лошу траву уместо лопте и одбрана Брђана је успела да спречи изједначујући гол.

После меча признао је тренер црвено-белих да је главни разлог пораза много грешака које су његови фудбалери направили. Најфаталнија је свакако она из 23. минута. Лоше додавање Кангве уназад закомпликовало је ситуацију Спајићу, Адтунџи је брзински хитао ка голу и Звездин штопер је успео само да га обори у казненом простору и тако скриви пенал.

После паузе између два полувремена, Кангва је остао у свалчионици уступивши своје место дебитанту Хвану. Холистички гледано, репрезентативац Замбије играо је на свих седам утакмица, али је укупних 90 минута на терену провео само једном – у победи у Лучанима.

Мекано је деловао на премијерном мечу са Војводином. Слабо је уашо у друго полувреме пошто је лоше испратио Чумића када су гости, у том моменту са играњем мање, погодили спољни део мреже. Није га искупила ни асистенција за гол Красоа, Бахар га је у 56. минуту извео из игре.

Чврстина на средити терена фалила је и у поразу против Вождовца када је најмлађи тим у првенству водио 2:0 на полувремену. Кангва је и у тој прилици завршио наступ после првог полувремена. И у Лучанима су црвено-бели имали проблема на средини терена, јер су домаћи лако решавали пресинг и трчали у контри. Био је далеко од Удовичића у 13. минуту када је овај центрирао за Марка Величковића који је поравнао резултат.

И не чуди зашто се клуб одлучио за ангажовање Хвана Ин Бома рекордним откупним трансфером. Корејски везни фудбалер играо је у све четири утакмице свог тима на последњем Светском првенству, где је Јужна Кореја изгубила у осмини финала од Бразила, и његови квалитети ће Звезди бити више него потребни у наступајућим изазовима у Лиги шампиона.

Делује да ће Кангва бити истиснут из састава и сведен на минорну улогу. Из ове позиције делује погрешан потез клуба да одбије ‘удварање’ Нотингем Фореста који је био спреман да плати три милиона евра за везног фудбалера. У јанару ове године клуб је добио понуду Крила Совјетова о откупу, што је за руске медије потврдио и Кангвин агент Карин Нир.

“Истина је. Крила Советов јесте дао понуду Црвеној звезди за Кангвин трансфер, али играч је срећан у Србији“, рекао је Нир 11. јануара.

Надолазећи период обелоданиће хоће ли Барак Бахар одрећи Кинга Кангве, што му не би било први пут. Док је био тренер Хапоел Бершеве, Бахар је имао Кангву у свом клубу, који је био послат на доказивање у омладинску селекцију. Након шест месеци боравка у Негеву процењено је да Кангва нема квалитете потребне за први тим.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама