Blog Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize CZBG

Hoće li se Bahar ponovo odreći Kingsa Kangve?

Krajem avgusta u meču sa Voždovcem, Crvena zvezda je zabeležila prvi poraz u prvenstvu posle skoro dve godine, a jučerašnji poraz alarmirao je sve jer čitavu deceniju iza sebe Zvezda nije prosula više bodova na uzorku od sedam utakmica.

Na meču protiv Čukaričkog, Bahar je promenio formaciju na 4-2-3-1 sa Šerifom Endiajeom u špicu, ali je novajlija zapečatio svoj debi šokantnim promašajem u 32. minutu. Ivanić ga je počastio asistencijom “dva na jedan” i trasirao ga ispred praznog gola, ali je napadač šutirao lošu travu umesto lopte i odbrana Brđana je uspela da spreči izjednačujući gol.

Posle meča priznao je trener crveno-belih da je glavni razlog poraza mnogo grešaka koje su njegovi fudbaleri napravili. Najfatalnija je svakako ona iz 23. minuta. Loše dodavanje Kangve unazad zakomplikovalo je situaciju Spajiću, Adtundži je brzinski hitao ka golu i Zvezdin štoper je uspeo samo da ga obori u kaznenom prostoru i tako skrivi penal.

Posle pauze između dva poluvremena, Kangva je ostao u svalčionici ustupivši svoje mesto debitantu Hvanu. Holistički gledano, reprezentativac Zambije igrao je na svih sedam utakmica, ali je ukupnih 90 minuta na terenu proveo samo jednom – u pobedi u Lučanima.

Mekano je delovao na premijernom meču sa Vojvodinom. Slabo je uašo u drugo poluvreme pošto je loše ispratio Čumića kada su gosti, u tom momentu sa igranjem manje, pogodili spoljni deo mreže. Nije ga iskupila ni asistencija za gol Krasoa, Bahar ga je u 56. minutu izveo iz igre.

Čvrstina na srediti terena falila je i u porazu protiv Voždovca kada je najmlađi tim u prvenstvu vodio 2:0 na poluvremenu. Kangva je i u toj prilici završio nastup posle prvog poluvremena. I u Lučanima su crveno-beli imali problema na sredini terena, jer su domaći lako rešavali presing i trčali u kontri. Bio je daleko od Udovičića u 13. minutu kada je ovaj centrirao za Marka Veličkovića koji je poravnao rezultat.

I ne čudi zašto se klub odlučio za angažovanje Hvana In Boma rekordnim otkupnim transferom. Korejski vezni fudbaler igrao je u sve četiri utakmice svog tima na poslednjem Svetskom prvenstvu, gde je Južna Koreja izgubila u osmini finala od Brazila, i njegovi kvaliteti će Zvezdi biti više nego potrebni u nastupajućim izazovima u Ligi šampiona.

Deluje da će Kangva biti istisnut iz sastava i sveden na minornu ulogu. Iz ove pozicije deluje pogrešan potez kluba da odbije ‘udvaranje’ Notingem Foresta koji je bio spreman da plati tri miliona evra za veznog fudbalera. U janaru ove godine klub je dobio ponudu Krila Sovjetova o otkupu, što je za ruske medije potvrdio i Kangvin agent Karin Nir.

“Istina je. Krila Sovetov jeste dao ponudu Crvenoj zvezdi za Kangvin transfer, ali igrač je srećan u Srbiji“, rekao je Nir 11. januara.

Nadolazeći period obelodaniće hoće li Barak Bahar odreći Kinga Kangve, što mu ne bi bilo prvi put. Dok je bio trener Hapoel Berševe, Bahar je imao Kangvu u svom klubu, koji je bio poslat na dokazivanje u omladinsku selekciju. Nakon šest meseci boravka u Negevu procenjeno je da Kangva nema kvalitete potrebne za prvi tim.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama