Blog Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Najava utakmica CZBG

Evropremijera u kojoj Zvezda ne sme da bude nemi posmatrač Sitijevog šoua

Dugo čekani početak Lige šampiona nije mogao da donese veću prepreku Crvenoj zvezdi koja će na evropremijeri morati na noge aktuelnom evropskom prvaku.

Od letnje prozivke i starta pripremnog perioda, igrači i novi stručni štab govorili su najviše i sa ushićenjem o nastupajućoj Ligi šampiona. Međutim, niko nije očekivao da će uoči evropskih večeri atmosfera nad Marakanom postati tmurna. Upisali su već drugi prvenstveni poraz crveno-beli u ranoj fazi sezone i našli se u nezavidnom položaju.

Stoga će u meču sa engleskim i evropskim šampionom igrači biti u grču, umesto da nahranjeni predsezonskim optimizmom i sa velikim samopouzdanjem odu na teren sa dozom nade o nečemu više.

Iako ispresecana brojnim povredama, ekipa Pepa Gvardione ubeležila je maksimalan učinak od početka Premijer lige. Rano se španski trener morao pomiriti da će ostati bez važnog šrafa u svojoj igri, Kevina de Brujnea. U reprezentativnom periodu povredio se i novajlija Mateo Kovačić uoči meča sa Letonijom, a potvrđeno je da je povreda ozbiljnija nego što se u prvi mah činilo, pa ga neće biti na terenu najmanje do 21. septembra.

Džon Stouns i Džek Griliš nalaze se u fazi oporavaka, uskori povratak je očekivan. Gvardiola se javno požalio da će morati da neke utakmice igrati sa igračima iz drugog tima, usled loše kadrovske situacije.

“Kada imate mnogo povreda, nije vam problem ni danas ili dan kasnije, problem je narednih tri do pet utakmica. U Liga Kupu idemo u Njukasl. Žao mi je, ali ima utakmica koje ću morati da igram sa igračima iz drugog tima. De Brujnea još nema, Stounsa takođe, ne znam za Kovačića i Griliša…Kad imaš ceo tim, onda ideš u Njukasl sa dobrim timom “ rekao je Španac i nastavio:

“Sada se samo odmaramo, oporavljamo i pokušavamo da u što boljem stanju dođemo na utakmicu. Ja sam bio sam na odmoru, ali su ovi momci igrali 90 minuta sa reprezentacijama, putovali iz Bolivije, Brazila… Veoma je iscrpljujuće”. nagovestivši da možda Alvareza neće biti u meču protiv Zvezde, posle koje će Siti za rivala imati Notingem Forest, pa onda pominjani Njukasl u Liga Kupu.

U svakom slučaju, očekuje se da će domaćin biti favorit u kojem god sastavu istrči na teren. Ekipa Pepa Gvardiole želeće da ubedljivo krene u odbranu evropskog trofeja.

Pogled na brojeve Građana uliva strahopoštovanje. Tim sa Etihada neporažen je na poslednjih 13 utakmica u Ligi šampiona i pokušaće da nadmaši Bajernov niz od 15 utakmica i postavi novi rekord. Osvajač triple krune iz prošle sezone neporažen je na 26 domaćih utakmica u Ligi šampiona na svom terenu, što nije uspelo nijednom engleskom klubu ranije. Poslednji put je na Etihadu slavio Olimpik Lion u septembru 2018. godine.

Sve to ukazuje da će pred crveno-belima teška misija. Mada je teško da je iko u računici projektovao bodove iz Mančestera. Važnije će za crveno-bele biti da ostave utisak tima dostojnog Lige šampione, koji će uspeti da parira u nekim segmentima igre. Pristojna partija bi bila ohrabrujuća i vratila bi samopouzdanje timu. U suprotnom, ako Zvezda postane nemi posmatrač Sitijevog šoua, biće mnogo psiholoških barijera pred nastupajući večiti derbi.

Na Zvezdinom spisku putnika za meč našli su se Omri Glazer, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Aleksandar Dragović, Miloš Degenek, Srđan Mijailović, Naser Điga, Uroš Spajić, Nemanja Milunović, Milan Rodić, Marko Stamenić, Kings Kangva, Gelor Kanga, In Bom Hvan, Mirko Ivanić, Osman Bukari, Stefan Mitrović, Piter Olajinka, Aleksandar Katai, Vladimir Lučić, Uroš Kabić, Šerif Endiaje i Žan Filip Kraso.

Meč počinje u 21 čas, a glavni sudija biće stari znanac iz Portugala, Žoao Pinjeiro, koji je crveno-belima sudio prošle jeseni u pobedi nad Trabzonsporom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama