Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Звезда ошамутила европског првака, али поклекла под притиском

У уводној рунди Лиге шампиона, Црвена звезда је за неколико минута успела да ошамути европског шампиона Манчестер сити, који је на крају направио преокрет и славио у својој кући са 3:1.

Прежаљена је Црвена звезда стигла на Етихад, након другог првенственог пораза, али је после великих 45 минута Омрија Глазера и прецизности Османа Букарија у самом финишу успела да прва стигне до предности. Израелски голман је више пута спасао наш тим против покушаја Ерлинга Халанда, Алвареза, Фила Фодена и осталих звезда европских шампиона. Ретки налет црвено-белих крунисан је голом Османа Букарија, али предност није трајала дуго.

Имао је много посла голман црвено-белих. У 15. минуту Родри је пробио и шутирао снажно, а Глазер је био добро постављен и скренуо лопту са великим потешкоћама у корнер. Три минута касније још једном се истакао Израелац, када је заусавио покушај Алвареза на асистенцију Фодена.

Била је и срећа савезник црвено-белих пошто је Ерлинг Халанд погодио пречку. Појачао је Сити притисак у тим моментима, али је Халанд у 25. минуту погодио само оквир гола из позиције са које је навикао да постиже гол. Норвежанин је и у 34. минуту био у доброј прилици, али је његов покушај завршио високо преко гола. Тест за Глазера ту није био завршен јер је Алварез распалио у даљи угао након чека се сјајно бацио Звездин чувар мреже.

Бриљантна реакција Глазера била је и у 41. минуту. Овога пута је спречио гол Фодена, који је био сам у тој зони и са око пет метара није могао да савлада Израелца после доброг центаршута од стране Гомеза.

У надокнади времена Осман Букари довео је Звезду у предност. Мирко Иванић је дубинском лоптом ставио Османа Букарија испред Едерсона и нападач је затресао мрежу и довео Етихад у шок.

У другом полувремену преокрет је био комплетан, а десио се прилично брзо. Дупли пас између Халанда и Алвареза завршен је тако што је Аргентинац послао лопту у мрежу беспомоћног Глазера у 47. минуту и Сити изједначио. Тринаест минута касније, светски шампион је узео вођство после лоше реакције Глазера  који је заправо ухватио ваздух и примио гол који није смео. До краја, Родри је пронашао мрежу после соло акције и ударца у даљи угао.

Црвено-бели нису имали снаге да запрете опасно до краја сусрета и меч је завршен негативним исходом, али након којег ће моћи да пронађу светле тачке. У другом колу Лиге шампиона, Црвена звезда ће дочекати Јанг Бојс који је раније поражен на свом терену од Лајпцига идентичним резултатом.

Скочи на траку са алаткама