Hokej Hokej/Izveštaji

Teška pobeda Zvezde u Celju

Seniori hokejaškog kluba Crvene zvezde danas su doputovali u Celje gde su odigrali prvu od dve utakmice sa istoimenim protivnikom. Pred nekih 120 gledalaca Celje i Zvezda su odigrali jednu jako tvrdu utakmicu kakve obično znaju da budu kada se sastanu ove dve ekipe. Zvezda je ipak uspela da slavi i nastavi pobednički niz.

Foto: Celje – Zvezda

HK ECE Celje – SKHL Crvena zvezda (0:0, 0:0, 1:2)

Prve dve trećine su završene bez pogodaka. Pokazalo se da je pauza ostavila traga na Zvezdinim igračima koji nikako nisu uspevali da pronađu put do mreže domaćina. I onda, napokon, u poslednjoj trećini Zvezda uspeva da smesti pak u mrežu domaćina. Samo 43 sekunde nakon što je počela poslednja trećina, Mihal Daniel (Michal Daniel) je, na asistenciju kapitena Marka Brkušanina, doveo crveno-bele u vodstvo od 0:1. Dao je ovaj gol krila Zvezdinim oklopnicima koji u 46. minuti dolaze do vodstva od 0:2, a strelac je bio Andrej Cvik na asistenciju Roberta Sabadoša. Celje uspeva da se vrati u meč u 50. minuti, kada je Rok Klavžar savladao Arsenija Rankovića za 1:2, pa se opet ulazi u neizvesnu završnicu. Pred sam kraj utakmice Celje izvodi golmana i pokušava da dođe do izjednačenja, ali mreža Arsenija Rankovića ostala je netaknuta.

Ovom pobedom Zvezda je učvrstila prvu poziciju na tabeli, a sutra ova dva protivnika igraju novi meč.

Zvezda je nastupila u sastavu: Mitić, Ranković, Anić, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Gaidaš, Janković, Jovović, Kulešov, Marković, Mašić, Novaković, Podunavac, Ristić, Sabadoš, Španjević, Vukićević, Cvik

Trener: Jovica Rus

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama