Хокеј Хокеј/Извештаји

Тешка победа Звезде у Цељу

Сениори хокејашког клуба Црвене звезде данас су допутовали у Цеље где су одиграли прву од две утакмице са истоименим противником. Пред неких 120 гледалаца Цеље и Звезда су одиграли једну јако тврду утакмицу какве обично знају да буду када се састану ове две екипе. Звезда је ипак успела да слави и настави победнички низ.

Фото: Цеље – Звезда

HK ECE Цеље – SKHL Црвена звезда (0:0, 0:0, 1:2)

Прве две трећине су завршене без погодака. Показало се да је пауза оставила трага на Звездиним играчима који никако нису успевали да пронађу пут до мреже домаћина. И онда, напокон, у последњој трећини Звезда успева да смести пак у мрежу домаћина. Само 43 секунде након што је почела последња трећина, Михал Даниел (Michal Daniel) је, на асистенцију капитена Марка Бркушанина, довео црвено-беле у водство од 0:1. Дао је овај гол крила Звездиним оклопницима који у 46. минути долазе до водства од 0:2, а стрелац је био Андреј Цвик на асистенцију Роберта Сабадоша. Цеље успева да се врати у меч у 50. минути, када је Рок Клавжар савладао Арсенија Ранковића за 1:2, па се опет улази у неизвесну завршницу. Пред сам крај утакмице Цеље изводи голмана и покушава да дође до изједначења, али мрежа Арсенија Ранковића остала је нетакнута.

Овом победом Звезда је учврстила прву позицију на табели, а сутра ова два противника играју нови меч.

Звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Гаидаш, Јанковић, Јововић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Цвик

Тренер: Јовица Рус

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама