Blog Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Može Zvezda i bez drame, Nedović i Tobi doneli trijumfalni podstrek

Pošto je Nemanja Nedović ofanzivno “besneo”, Crvena zvezda je upisala značajnu pobedu nad Valensijom (82-64) i došla do desete pobede u takmičenju.

Suštinski, Crvena zvezda je igrala pritešnjena leđima uza zid protiv Valensije. Ekipa Janisa Sferopulosa bila je dobro svesna da bi, da je izgubila tri u nizu, protiv tima koji cilja plej-of ili u najgorem slučaju plej-in, stvari postale prilično teže nego što već jesu. Ali, na kraju, crveno-beli su uradili ono što je trebalo i ubedljivim nastupom nisu ostavili prostora za dramatizaciju dešavanja na terenu.

Da će Zvezda pristupiti angažovano, nagoveštavale su prve sekunde meča kada se Jago bespoštedno bacao u aut za loptom pri napadu gostiju. Takvim pristupom režiran je početak meča sa malim brojem poena, a takav razvoj događaja više je prijao Crvenoj zvezdi (9-3), što je primoralo Aleksa Mumbrua da rano komanduje zonsku odbranu koja je promenila scenario. Valensija je serijom 7-0 preuzela vođstvo (9-10) i na odmor otišla sa prednošću 11-12.

Suočen sa neizmeničnom promenom odbrane rivala, Janis Sferopulos je predao ključeve igre u ruke briljantnog Miloša Teodosića i vrednog Adama Hange i obojica su pokrenuli Zvezdin motor. Serijom od 12-0, odlepila se Crvena zvezda, a samo individualnost Džareda Harpera omogućila je gostima da dolaze do poena (31-16). Međutim, od tada su se gosti iz Valensije probudili iz svoje letargije i uspeli su da skrate jaz do kraja poluvremena (39-30).

Vreme u svlačionici nije mnogo promenilo trend, mada je solidnija Valensija prišla na šest poena, ali se Zvezda ponovo okrenula Teodosiću. Suočeni sa dobrom odbranom Ćabija Lopeza-Arostegija, crveno-beli su imali spreman odgovor na ovaj zahtev i hranili su se inspiracijom Nedovića, koji je za samo dvanaest minuta na terenu sakupio 24 poena. Njegove trojke su još jednom podebljale Zvezdino vođstvo (54-41), da bi se ono brzo vratilo na +15 (61-46) u četvrtini koja je završena sa 64-49.

U poslednjem periodu ništa nije moglo da se promeni, Crvena zvezda je imala dovoljno snage da naplati skok u napadu kako bi imala nove opcije i držala Valensiju pod kontrolom sve dok se gosti konačno nisu srušili. Nedović je dodao još jednu trojku da bi stigao do 27 poena i doveo tim do velike pobede od 82-64.

Zvezdin bek je imao blistavo veče postigavši 27 poena uz 2/5 za dva, 6/7 trojki i 5/5 sa linije penala! Jedini koji je uz njega bio dvocifreni bio je Majk Tobi sa 11 poena, 4 skoka i 3 asistencije. Zvezdin centar je bio važan napadački faktor i adut u momentima kada su gosti kombinovali svoju odbranu i pokušavali da zbune ekipu Sferopulosa.

Crveno-bele naredna obaveza čeka vrlo brzo, u petak na istom mestu i u isto vreme stiže ekipa Barselone, gde će Zvezda tražiti nastavak pobedničke staze.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama