Blog Košarka Košarka/Vesti CZBG

Zvezda u Americi našla pojačanje

Stiže pojačanje Crvenoj zvezdi koja je postigla dogovor i potpisala ugovor sa Džavontom Smartom, koji je sposoban da igra na pozicijama ”jedan” i ”dva.”

Upražnjeno mesto u crveno-belim redovima ostalo je odlaskom Šabaza Nejpira, a ekipa se sada suočava i sa povredom Nemanje Nedovića koji će van terena ostati bar mesec dana. Klub je izašao na tržište kako bi delimično popunio prazninu i rešenje našao u dvadesetčetvorogodišnjem Amerikancu.

Ovaj 193 cm visoki bek počeo je sezonu u Filadelija sikersima u NBA ligi pod dvosmernim ugovorom, ali je u najjačoj ligi odigrao samo jednu utakmicu. Umesto toga, zablistao je za njihovu filijalu, Blu Koutse, u G ligi postižući u proseku 20.3 poena uz 40,2% u šutu za tri, uz 3.5 skokova i 5.5 asistencija po utakmici.

Otkad je u seniorskoj košarci nije draftovan, ali je potom uspeo da sebi nađe mesto u tri NBA tima nastupajući tako za Milvoki bakse, Majami i pomenute Sikerse. Na 18 NBA nastupa prosečno je beležio 2.8 poena, 1.3 skoka i 0.9 asistencija i sada ga očekuje prva selidba ”preko bare”.

U dva navrata nastupao je za mlađe selekcije SAD. Bio je član američkog tima koji je osvojio zlatnu medalju na FIBA šampionatu Amerike 2015. godine, a godinu kasnije je na Svetskom prvenstvu u Saragosi osvojio zlato za igrače do 17 godina.

Klub i igrač potpisali su ugovor do kraja sezone, uz opciju produžetka na još godinu dana.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama