Блог Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Звезда у Милану бројала повређене, па славила вредну победу

Црвена звезда је рано изгубила Немању Недовића и Мајка Тобија због повреда, али је победила Армани са 76-62 и вратила се позитивним резултатима у Евролиги.

Утакмица у Милану против Арманија почела је лепим резултатским током, али ипак помало суморно за Црвену звезду, пошто је Јанис Сферопулос гледао Луку Митровића, Немању Недовића и Мајка Тобија како у три узастопна напада одлазе на клупу због проблема са повредама.

Митровић је можда био способан да опет стане на терен, али то није био случај са Недовићем (7:41) и Тобијем(00:27) који су играли веома мало. И поред тога, црвено-бели су успели да се издигну изнад болног пораза у Француској и овог пута утишају Медиоланум форум и обуздају екипу Етореа Месине.

Први минути меча (9-8) прошли су у савршеном балансу са два тима у наизменичном вођству. Недовић је, међутим, загрејао руку и са 8 поена поставио Звезду у први план (13-14). У последњим минутима првог периода Црвена звезда је узела потпуну контролу и надиграла домаћине са три узастопне тројке Ханге и Гедраитиса, затворивши тако четвртину у своју корист (15-23).

Давидовац и Гедраитис су били главни протагонисти за 17-32 на семафору, пре него што је недуго затим Литванац донео + 18 (19-37) за Звезду, комплетирајући укупан Звездин налет 4-23 у тим моментима. Тонот је обезбедио нека решења за домаћине (29-43), али је Боломбој крајем полувремена држао Црвену звезду на сигурној удаљености (31-47).

Решен да преокрене меч, Армани се вратио и са 9-0 преко Мелија и Појтреса смањио на 40-47, вративши драму у Милану. Међутим, Црвена звезда је одмах одговорила налетом са пет везаних поена и тројком Јага вратила разлику на + 15 (42-57), али се Армани поново приближио да би у трећем периоду било 47-57.

Упркос 47-59 које је донео Гедраитис, играчи Еторе Месине су поново реаговали и Бортолани је трећом тројком приближило своје на 54-59. Међутим , сваки пут  је Црвена звезда имала одговор добром одбраном из чега је црпела писхолошку снагу и налазила решења. Теодосићева тројка је у 35. минуту вратила двоцифрени плус (56-66), а када је Хол поентирао за 62-68, Гедраитис је поново имао одговор (62-71). Боломбој је домаћину ударио рампу, а Теодосић га још једном тројком дотукао до коначних 62-76.

 

Скочи на траку са алаткама