Блог Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Посрамљена Звезда писала себи исписницу у Вилербану

После две битне победе над Фенербахчеом и Партизаном, Црвена звезда је поражена од Асвел Вилербана са 100-91 у Француској и изгубила тло под ногама у борби да остане у додиру са првих десет екипа и местима која воде у плеј-ин.

Скромни тим Асвела дочекао је Звезду са тек три победе и Пјериком Пупеом крај ивице терена уместо Ђанмарка Поцкека и на крају је успео да слави против екипе која је имала императив победе. У хаотичној утакмици, није се дало разазнати којем је тиму победа била потребнија, а коначни утисак је да је припала свежијем саставу. За Асвел ће то бити ствар поноса, а анемична Звезда ће се вероватно тек суочити са ценом овог пораза.

Два тима су пронашла ритам у нападу у првој четвртини (25-25), где се Црвена звезда ослањала на иницијативе Немање Недовића (9 поена), Јага дос Сантоса (8 поена) против Вилербановог плуралитета. Адам Ханга је потом довео Звезду у предност 37-33, али су Французи отишли у свлачионицу са вођством 48-45, упркос томе што су у првом полувремену шутирали само 2 од 9 тројки.

Црвена звезда је повратила вођство преко Рокаса Геидраитиса (63-64), али је Асвел пронашао решења у нападу са Жофријем Ловерњом за 48-45 у 30. минуту. Ханга је био тај који је смањио на 75-72, али су домаћини одговорили са пет узастопних поена за осам поена предности (80-72) на 5:50 до краја. Ловерњ је први повећао разлику на двоцифрен број, па је било 94-83 на два минута до краја за домаћине, који су у наставку добацили до стотке  (100-91) и стигли до четврте победе у 20 утакмица, спустивши Црвену звезду на 8-12.

Црвено-бели нису успели да буду бољи ни у једној четвртини, нису приказали да су тим који вапи за победом против аутсајдера и погнуте главе ће путовати у Милано где ће у четвртак ићи на ноге ривалу од којег последњих година редовно губе.

Скочи на траку са алаткама