Blog Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Posramljena Zvezda pisala sebi ispisnicu u Vilerbanu

Posle dve bitne pobede nad Fenerbahčeom i Partizanom, Crvena zvezda je poražena od Asvel Vilerbana sa 100-91 u Francuskoj i izgubila tlo pod nogama u borbi da ostane u dodiru sa prvih deset ekipa i mestima koja vode u plej-in.

Skromni tim Asvela dočekao je Zvezdu sa tek tri pobede i Pjerikom Pupeom kraj ivice terena umesto Đanmarka Pockeka i na kraju je uspeo da slavi protiv ekipe koja je imala imperativ pobede. U haotičnoj utakmici, nije se dalo razaznati kojem je timu pobeda bila potrebnija, a konačni utisak je da je pripala svežijem sastavu. Za Asvel će to biti stvar ponosa, a anemična Zvezda će se verovatno tek suočiti sa cenom ovog poraza.

Dva tima su pronašla ritam u napadu u prvoj četvrtini (25-25), gde se Crvena zvezda oslanjala na inicijative Nemanje Nedovića (9 poena), Jaga dos Santosa (8 poena) protiv Vilerbanovog pluraliteta. Adam Hanga je potom doveo Zvezdu u prednost 37-33, ali su Francuzi otišli u svlačionicu sa vođstvom 48-45, uprkos tome što su u prvom poluvremenu šutirali samo 2 od 9 trojki.

Crvena zvezda je povratila vođstvo preko Rokasa Geidraitisa (63-64), ali je Asvel pronašao rešenja u napadu sa Žofrijem Lovernjom za 48-45 u 30. minutu. Hanga je bio taj koji je smanjio na 75-72, ali su domaćini odgovorili sa pet uzastopnih poena za osam poena prednosti (80-72) na 5:50 do kraja. Lovernj je prvi povećao razliku na dvocifren broj, pa je bilo 94-83 na dva minuta do kraja za domaćine, koji su u nastavku dobacili do stotke  (100-91) i stigli do četvrte pobede u 20 utakmica, spustivši Crvenu zvezdu na 8-12.

Crveno-beli nisu uspeli da budu bolji ni u jednoj četvrtini, nisu prikazali da su tim koji vapi za pobedom protiv autsajdera i pognute glave će putovati u Milano gde će u četvrtak ići na noge rivalu od kojeg poslednjih godina redovno gube.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama