Blog Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Zvezda u Milanu brojala povređene, pa slavila vrednu pobedu

Crvena zvezda je rano izgubila Nemanju Nedovića i Majka Tobija zbog povreda, ali je pobedila Armani sa 76-62 i vratila se pozitivnim rezultatima u Evroligi.

Utakmica u Milanu protiv Armanija počela je lepim rezultatskim tokom, ali ipak pomalo sumorno za Crvenu zvezdu, pošto je Janis Sferopulos gledao Luku Mitrovića, Nemanju Nedovića i Majka Tobija kako u tri uzastopna napada odlaze na klupu zbog problema sa povredama.

Mitrović je možda bio sposoban da opet stane na teren, ali to nije bio slučaj sa Nedovićem (7:41) i Tobijem(00:27) koji su igrali veoma malo. I pored toga, crveno-beli su uspeli da se izdignu iznad bolnog poraza u Francuskoj i ovog puta utišaju Mediolanum forum i obuzdaju ekipu Etorea Mesine.

Prvi minuti meča (9-8) prošli su u savršenom balansu sa dva tima u naizmeničnom vođstvu. Nedović je, međutim, zagrejao ruku i sa 8 poena postavio Zvezdu u prvi plan (13-14). U poslednjim minutima prvog perioda Crvena zvezda je uzela potpunu kontrolu i nadigrala domaćine sa tri uzastopne trojke Hange i Gedraitisa, zatvorivši tako četvrtinu u svoju korist (15-23).

Davidovac i Gedraitis su bili glavni protagonisti za 17-32 na semaforu, pre nego što je nedugo zatim Litvanac doneo + 18 (19-37) za Zvezdu, kompletirajući ukupan Zvezdin nalet 4-23 u tim momentima. Tonot je obezbedio neka rešenja za domaćine (29-43), ali je Bolomboj krajem poluvremena držao Crvenu zvezdu na sigurnoj udaljenosti (31-47).

Rešen da preokrene meč, Armani se vratio i sa 9-0 preko Melija i Pojtresa smanjio na 40-47, vrativši dramu u Milanu. Međutim, Crvena zvezda je odmah odgovorila naletom sa pet vezanih poena i trojkom Jaga vratila razliku na + 15 (42-57), ali se Armani ponovo približio da bi u trećem periodu bilo 47-57.

Uprkos 47-59 koje je doneo Gedraitis, igrači Etore Mesine su ponovo reagovali i Bortolani je trećom trojkom približilo svoje na 54-59. Međutim , svaki put  je Crvena zvezda imala odgovor dobrom odbranom iz čega je crpela pishološku snagu i nalazila rešenja. Teodosićeva trojka je u 35. minutu vratila dvocifreni plus (56-66), a kada je Hol poentirao za 62-68, Gedraitis je ponovo imao odgovor (62-71). Bolomboj je domaćinu udario rampu, a Teodosić ga još jednom trojkom dotukao do konačnih 62-76.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama