Blog Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Kreće prodaja ulaznica za F4, a Zvezda teleskopom dobacuje dotle

Za deset dana počev od danas kreće prodaja ulaznica za Fajnal for Evrolige 2024. godine. Možete ih kupiti jer je kraj maja u Berlinu uvek ugodan. Činjenica da nema garancije da ćete tih dana videti Crvenu zvezdu tamo kako istrčava na teren je poštena realnost.

A nju poznaje i Nebojša Čović koji je rekao “naš cilj je da napravimo plasman za ulazak na fajnal for Evrolige”. Ali on ima mogućnosti da baca ovakve komunikacione blefove, jer na kraju dana on zna da se karte ipak često preprodaju. Između ostalog…

Mnogo buke ni oko čega i dreke bez pokrića i razloga. Nova sezona i nikad ambiciozniji plan uprave crveno-belih, koja ipak ne zna za tajnu da novac ne donosi sreću, ali povećava verovatnoću da nećete biti nesrećni.

Sezona je tek u prvoj trećini kalendara, a iluzije o Fajnal Foru su srušene. Crvena zvezda posle španske turneje tavori pri dnu tabele i dvogledom gleda na granicu koja vodi u plej-of. Pobeda na nekom gostovanju je izgleda i previše optimizma, čak i za jedan tim koji je (samo)projektovan za krajnju završnicu takmičenja.

Ukoliko niste gledali jednu od dve utakmice na španskom tlu u ovoj nedelji, niste popustili ništa. U Velensiji je Zvezda gubila korak u 16. minutu (41-31), a u Vitoriji u 12. (34-24). Domaćini su imali imali šuterske rapsodije, a Zvezda je jurila posle povratka iz svlačionice. Na kraju se u oba slučaja sve svodilo na jedan šut. Na prvom susretu metu nije pronalazio šut sa distance Miloša Teodosića (pri 83-81), a u drugom Geidraitisa (kod 87-85).

Pitanje za Zvezdu nije “zašto” u ovom trenutku gubi na svakom evroligaškom gostovanju, već da li će uopšte biti pouzdanija da bolje kontroliše dešavanja kod kuće kao što nije mogla protiv Armanija. Na poslednje tri utakmice, Zvezdin tim je za poluvreme prolazio kao bos po trnju sa oko ±pedesetak primljenih poena. Do kraja prve polovine ligaškog dela ostaje još četiri meča – u Beogradu protiv uvek neugodnog fenjeraša, berlinske Albe, i nezaustavljivog Reala; i uslovno rečeno gostovanja Makabiju i Panatinaikosu. Tri ekipe koje su bolje kotirane od crveno-belih i pitanje je hoće li moći da napreduju na tabeli.

Crvena zvezda još uvek izgleda kao slagalica koja pokušava da se uklopi. Iz ove perspektive, neki kvarovi su taktički i organizaciono opravdani, drugi pokazuju strukturni problem, a treći su neobjašnjivi.

U slučaju Crvene zvezde, račun će biti napravljen u junu. A osim titula, ključna pitanja su smirenost, staloženost i osećaj kontinuiteta kog u klubu malo ima. Snovi o instant rezultatu i karti za Berlin u maju su farsa i priča koja je poslužila da se euforija podigne u momentu kad je bilo potrebno obezbediti novčana sredstva prodajom sezonskih karata.

Ovo mora biti jasno u celoj “piramidi” organizacije unutar uprave kluba. Uostalom, podaci će pokazati da neki potezi nisu bili odgovarajući. Samo ako neko na vrhu te piramide ima volju da to vidi i prihvati. Istorija ipak pokazuje da u Crvenoj zvezdi javno izgovorena reč nema obavezujući karakter.

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

  • Sezona nije gotova. Ima jos dosta da se igra i treba da podrzimo nas tim. Treba nam jos 13 (a mozda i 12) pobeda da udjemo u prvih deset timova u EL. To nije nemoguce. Valjda ce i zdravstveni bilten, kao i forma vise igraca, biti bolji Sto se tice ABA lige imamo dobre sanse da, pre plejofa, obezbedimo prvo mesto. Ovo je veoma znacajno u borbi za ucesce u EL 2024/25.god. Uzivajte ljudi u sportu. Malo se opustite. Idite na utakmice. Gledajte, bodrite nasu Zvezdu. Imajte strpljenja. Radujte se i tugujte. Sve je to deo nase ljubavi prema CZ.
    P.S. Molim Vas izbegavajte komentare na racun pobeda i , pogotovu, poraza nasih najvecih rivala.

Skoči na traku sa alatkama