Блог Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Креће продаја улазница за F4, а Звезда телескопом добацује дотле

За десет дана почев од данас креће продаја улазница за Фајнал фор Евролиге 2024. године. Можете их купити јер је крај маја у Берлину увек угодан. Чињеница да нема гаранције да ћете тих дана видети Црвену звезду тамо како истрчава на терен је поштена реалност.

А њу познаје и Небојша Човић који је рекао “наш циљ је да направимо пласман за улазак на фајнал фор Евролиге”. Али он има могућности да баца овакве комуникационе блефове, јер на крају дана он зна да се карте ипак често препродају. Између осталог…

Много буке ни око чега и дреке без покрића и разлога. Нова сезона и никад амбициознији план управе црвено-белих, која ипак не зна за тајну да новац не доноси срећу, али повећава вероватноћу да нећете бити несрећни.

Сезона је тек у првој трећини календара, а илузије о Фајнал Фору су срушене. Црвена звезда после шпанске турнеје тавори при дну табеле и двогледом гледа на границу која води у плеј-оф. Победа на неком гостовању је изгледа и превише оптимизма, чак и за један тим који је (само)пројектован за крајњу завршницу такмичења.

Уколико нисте гледали једну од две утакмице на шпанском тлу у овој недељи, нисте попустили ништа. У Веленсији је Звезда губила корак у 16. минуту (41-31), а у Виторији у 12. (34-24). Домаћини су имали имали шутерске рапсодије, а Звезда је јурила после повратка из свлачионице. На крају се у оба случаја све сводило на један шут. На првом сусрету мету није проналазио шут са дистанце Милоша Теодосића (при 83-81), а у другом Геидраитиса (код 87-85).

Питање за Звезду није “зашто” у овом тренутку губи на сваком евролигашком гостовању, већ да ли ће уопште бити поузданија да боље контролише дешавања код куће као што није могла против Арманија. На последње три утакмице, Звездин тим је за полувреме пролазио као бос по трњу са око ±педесетак примљених поена. До краја прве половине лигашког дела остаје још четири меча – у Београду против увек неугодног фењераша, берлинске Албе, и незаустављивог Реала; и условно речено гостовања Макабију и Панатинаикосу. Три екипе које су боље котиране од црвено-белих и питање је хоће ли моћи да напредују на табели.

Црвена звезда још увек изгледа као слагалица која покушава да се уклопи. Из ове перспективе, неки кварови су тактички и организационо оправдани, други показују структурни проблем, а трећи су необјашњиви.

У случају Црвене звезде, рачун ће бити направљен у јуну. А осим титула, кључна питања су смиреност, сталоженост и осећај континуитета ког у клубу мало има. Снови о инстант резултату и карти за Берлин у мају су фарса и прича која је послужила да се еуфорија подигне у моменту кад је било потребно обезбедити новчана средства продајом сезонских карата.

Ово мора бити јасно у целој “пирамиди” организације унутар управе клуба. Уосталом, подаци ће показати да неки потези нису били одговарајући. Само ако неко на врху те пирамиде има вољу да то види и прихвати. Историја ипак показује да у Црвеној звезди јавно изговорена реч нема обавезујући карактер.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Sezona nije gotova. Ima jos dosta da se igra i treba da podrzimo nas tim. Treba nam jos 13 (a mozda i 12) pobeda da udjemo u prvih deset timova u EL. To nije nemoguce. Valjda ce i zdravstveni bilten, kao i forma vise igraca, biti bolji Sto se tice ABA lige imamo dobre sanse da, pre plejofa, obezbedimo prvo mesto. Ovo je veoma znacajno u borbi za ucesce u EL 2024/25.god. Uzivajte ljudi u sportu. Malo se opustite. Idite na utakmice. Gledajte, bodrite nasu Zvezdu. Imajte strpljenja. Radujte se i tugujte. Sve je to deo nase ljubavi prema CZ.
    P.S. Molim Vas izbegavajte komentare na racun pobeda i , pogotovu, poraza nasih najvecih rivala.

Скочи на траку са алаткама