Blog Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Zvezdina žurka sa Efesom za novu ubedljivu pobedu

Ofanzivna svestranost uz dominaciju u reketu bili su ključni sastojci u pobedi Crvene zvezde nad Efesom rezultatom 97-83, nakon impresivne utakmice u drugom poluvremenu.

Crvena zvezda je pokazala da ima više motiva, ali pre svega – put do velike pobede. Tim Janisa Sferopulosa bio je dominantan u drugom poluvremenu gde je ostvaren parcijalni rezultat 56-34, oslanjajući se na gomilu protagonista koji su se menjali iz perioda u period.

Crveno-beli su u prvom kvartalu izradili odličan odnos pokušaja i pogodaka sa distance (4/8 trojke) i to je bio razlog da na kraju imaju blago vođstvo (22-21) . U velikoj meri je ograničena cirkulaciju lopte Efesa, ali ne i Klajburnova veština (9 poena) .

U svom debiju u dresu turskog tima, Majk Daum (10 poena) je postao ključni igrač u drugoj četvrtini sa savršenom preciznošću u četiri pokušaja i u kombinaciji sa takmičarskim usponom Šejna Larkina (11 poena), Efes je preuzeo kontrolu nad rezultatom. Crvena zvezda nije imala šut iz daljine, ali je imala Luku Mitrovića (12 poena) koji je dominirao u reketima. Poluvreme je završeno rezultatom 43-49 pošto je Miloš Teodosić pogodio važni trojku pred odlazak u svlačionicu.

Smena protagonista iz četvrtine u četvrtinu nastavljena je i u drugom poluvremenu kada je Nemanja Nedović postigao 14 od svojih 23 poena u ovom periodu, bilo indirektnim (2+1) ili direktnim trojkama nakon što je istopio razliku (58-59), a zatim i doneo timu značajno vođstvo (68-61) u periodičnom rezultatu Crvene zvezde 25-12. Momenat potom, Efes je morao da gleda kako Klajburn napušta parket sa uganućem, ali je turski tim pokazao karakter i upornost, a takođe je bio srećan što je Zvezda promašila pet uzastopnih šuteva iz daljine i tako smanjio rezultat na 72-70 pred poslednju deonicu .

A tamo se Zvezda nametnula uz dva uzastopna zakucavanja Tobija (78-70). Važan momenat bio je kada je i Bolomboj spojio dva napada sa realizacijom, od koji se pri drugom drmala konstrukcija koša pri kucanju (88-77). U suštini, tu je slika postala jasna. Zvezda je koračala ka pobedi, a Turci su pogotkom sa centra u poslednjim sekundama uspeli da na atraktivan način zatvore uzbudljivu utakmicu – 97-83.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama