Блог Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Звездина журка са Ефесом за нову убедљиву победу

Офанзивна свестраност уз доминацију у рекету били су кључни састојци у победи Црвене звезде над Ефесом резултатом 97-83, након импресивне утакмице у другом полувремену.

Црвена звезда је показала да има више мотива, али пре свега – пут до велике победе. Тим Јаниса Сферопулоса био је доминантан у другом полувремену где је остварен парцијални резултат 56-34, ослањајући се на гомилу протагониста који су се мењали из периода у период.

Црвено-бели су у првом кварталу израдили одличан однос покушаја и погодака са дистанце (4/8 тројке) и то је био разлог да на крају имају благо вођство (22-21) . У великој мери је ограничена циркулацију лопте Ефеса, али не и Клајбурнова вештина (9 поена) .

У свом дебију у дресу турског тима, Мајк Даум (10 поена) је постао кључни играч у другој четвртини са савршеном прецизношћу у четири покушаја и у комбинацији са такмичарским успоном Шејна Ларкина (11 поена), Ефес је преузео контролу над резултатом. Црвена звезда није имала шут из даљине, али је имала Луку Митровића (12 поена) који је доминирао у рекетима. Полувреме је завршено резултатом 43-49 пошто је Милош Теодосић погодио важни тројку пред одлазак у свлачионицу.

Смена протагониста из четвртине у четвртину настављена је и у другом полувремену када је Немања Недовић постигао 14 од својих 23 поена у овом периоду, било индиректним (2+1) или директним тројкама након што је истопио разлику (58-59), а затим и донео тиму значајно вођство (68-61) у периодичном резултату Црвене звезде 25-12. Моменат потом, Ефес је морао да гледа како Клајбурн напушта паркет са уганућем, али је турски тим показао карактер и упорност, а такође је био срећан што је Звезда промашила пет узастопних шутева из даљине и тако смањио резултат на 72-70 пред последњу деоницу .

А тамо се Звезда наметнула уз два узастопна закуцавања Тобија (78-70). Важан моменат био је када је и Боломбој спојио два напада са реализацијом, од који се при другом дрмала конструкција коша при куцању (88-77). У суштини, ту је слика постала јасна. Звезда је корачала ка победи, а Турци су поготком са центра у последњим секундама успели да на атрактиван начин затворе узбудљиву утакмицу – 97-83.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама