Blog Košarka CZBG

U KK Crvena zvezda ništa novo

Na istoku stare priče, u KK CZ ništa novo.  
Još jedna fantastična predsezona je za nama, ovog puta, odaziv Zvezdaša je bio ogroman, nezapamćena jagma je bila za sezonskim ulaznicama, ali onda…
 
Onda se desila dobra stara priča. Umesto da trener, koji je izvukao maksimum od prošlogodišnje ekipe napravi ekipu po svom ukusu, on napravi ekipu koja mu je vrlo brzo okrenula leđa. Prosto za nepoverovati kada se zna da nikada nije bio veći budžet i da smo mogli angažovati i ponekog igrača koji je top igrač Evrolige.  
 
Naravno, ono čega sam se pribojavao prošle godine, obistinilo se ove, a to su treninzi Duška Ivanovića, koji, ipak, na duže staze ne mogu doneti boljitak. Košarka se promenila, terati igrače na jake treninge je moguće ako vodite mlađe igrače koji tek trebaju steći reputaciju i ime u evropskoj i svetskoj košarci. Kada vodite EL ekipu, to je zaista nemoguće.  
 
Duško je, kao i svaki čovek koji čuva do sebe i svog imena, otišao. Video da ne ide, da su mu vodeći igrači okrenuli leđa. Ili je smenjen. Došao je Joanis Sferopulos, izuzetno ime u EL košarci, čovek kojima timovi poput Crvene zvezde odgovaraju. Jaka odbrana, dobra timska atmosfera, huk sa tribina, sve ono što je imao i u Olimpijakosu gde je pravio fantastične rezultate. Naznake njegove filozofije se vide, Nemanja Nedović koji pronalazi iz pika svog centra, Teodosić koji je prva violina, velika podrška za Šabaza, ali…
 
Vidi se da nedostaje kvalitetnog materijala i da će Zvezda ove godine, ukoliko se nešto drastično ne promeni ili se ne dovede doselekcija biti samo učesnik ovogodišnje Evrolige. Živeo Kuberten, živela parola: Važno je učestvovati. Ali…
Vraćamo se na početak teksta i pompezno najavljivanje ove sezone. Vraćamo se na broj prodatih sezonskih karti koji je, prvi put u našoj istoriji, 10.000+. Da li će čuvena Kubertenova parola zadovoljiti ljude koji su odvojili svoj novac, vreme i energiju da gledaju svoj klub koji neće imati ambicije u EL? Verovatno ne.
 
Trener je promenjen, ali šta je sa upravom? Da li će se, bar jednom, pozvati na odgovornost ili će uraditi nešto što se uvek radi kada nam, već u novembru propadne EL sezona? Fokus na ABA ligu jer, sledeće godine, EL će moći da igra samo osvajač ABA lige. Pozivaju se preko kluba da je sada pravi trenutak da ostanemo uz klub i da se na klub sjatilo sve nesportsko, da se prednost domaćeg terena mora održati.
 
Dokle više poštovana upravo? Malo je degutantno da to radite svake godine. Preuzmite odgovornost i pogledajte se u oči. Ako ne znate da radite svoj posao, nije to problem, odete kao Ivanović i prepustite nekom drugom da to radi. Nemojte ovako da nam prodajete fore jer smo mi klub voleli i pre nego što ste došli i volećemo ga sve dok smo živi. Pustite jednom ABA ligu, limara iz Partizana i ko koliko duguje za porez. Umesto što ste energiju trošili kako da doakate (pardon my French) najljućem rivalu, mogli ste da tražite modus operandi do A licence. Pokažite odgovornost. Ništa više ne tražimo.    
 
Autor: CZBG, I. Jovanović

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Molim Vas da, pre svega, naucite da je KUBERTEN licnost koju pominjete u tekstu pod imenom GUBERTEN. Kada neko, dva puta u tekstu (prvi put sam pomislio da je rec o lapsusu), tako pokaze svoje, najblaze receno, neznanje ne zasluzuje da ostavi bilo kakav komentar na ovom portalu !!!
    Srdacan pozdrav za redakciju. Nadam se u buduce bez napred pomenutog “pisca”.

    • Pozdrav, hvala na ispravci. Čovek je verovatno imao problem sa autokorektom (ne verujem da ne zna o kome se radi), a ja sam samo napravio kopi/pejst i jer sam radio sa mobilnog nisam stigao da pročitam tekst. A pisac je dobar, bez obzira na Gubertena 🙂

Skoči na traku sa alatkama