Блог Кошарка ЦЗБГ

У КК Црвена звезда ништа ново

На истоку старе приче, у КК ЦЗ ништа ново.  
Још једна фантастична предсезона је за нама, овог пута, одазив Звездаша је био огроман, незапамћена јагма је била за сезонским улазницама, али онда…
 
Онда се десила добра стара прича. Уместо да тренер, који је извукао максимум од прошлогодишње екипе направи екипу по свом укусу, он направи екипу која му је врло брзо окренула леђа. Просто за неповеровати када се зна да никада није био већи буџет и да смо могли ангажовати и понеког играча који је топ играч Евролиге.  
 
Наравно, оно чега сам се прибојавао прошле године, обистинило се ове, а то су тренинзи Душка Ивановића, који, ипак, на дуже стазе не могу донети бољитак. Кошарка се променила, терати играче на јаке тренинге је могуће ако водите млађе играче који тек требају стећи репутацију и име у европској и светској кошарци. Када водите ЕЛ екипу, то је заиста немогуће.  
 
Душко је, као и сваки човек који чува до себе и свог имена, отишао. Видео да не иде, да су му водећи играчи окренули леђа. Или је смењен. Дошао је Јоанис Сферопулос, изузетно име у ЕЛ кошарци, човек којима тимови попут Црвене звезде одговарају. Јака одбрана, добра тимска атмосфера, хук са трибина, све оно што је имао и у Олимпијакосу где је правио фантастичне резултате. Назнаке његове филозофије се виде, Немања Недовић који проналази из пика свог центра, Теодосић који је прва виолина, велика подршка за Шабаза, али…
 
Види се да недостаје квалитетног материјала и да ће Звезда ове године, уколико се нешто драстично не промени или се не доведе доселекција бити само учесник овогодишње Евролиге. Живео Кубертен, живела парола: Важно је учествовати. Али…
Враћамо се на почетак текста и помпезно најављивање ове сезоне. Враћамо се на број продатих сезонских карти који је, први пут у нашој историји, 10.000+. Да ли ће чувена Кубертенова парола задовољити људе који су одвојили свој новац, време и енергију да гледају свој клуб који неће имати амбиције у ЕЛ? Вероватно не.
 
Тренер је промењен, али шта је са управом? Да ли ће се, бар једном, позвати на одговорност или ће урадити нешто што се увек ради када нам, већ у новембру пропадне ЕЛ сезона? Фокус на АБА лигу јер, следеће године, ЕЛ ће моћи да игра само освајач АБА лиге. Позивају се преко клуба да је сада прави тренутак да останемо уз клуб и да се на клуб сјатило све неспортско, да се предност домаћег терена мора одржати.
 
Докле више поштована управо? Мало је дегутантно да то радите сваке године. Преузмите одговорност и погледајте се у очи. Ако не знате да радите свој посао, није то проблем, одете као Ивановић и препустите неком другом да то ради. Немојте овако да нам продајете форе јер смо ми клуб волели и пре него што сте дошли и волећемо га све док смо живи. Пустите једном АБА лигу, лимара из Партизана и ко колико дугује за порез. Уместо што сте енергију трошили како да доакате (pardon my French) најљућем ривалу, могли сте да тражите модус операнди до А лиценце. Покажите одговорност. Ништа више не тражимо.    
 
Аутор: ЦЗБГ, И. Јовановић

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

  • Molim Vas da, pre svega, naucite da je KUBERTEN licnost koju pominjete u tekstu pod imenom GUBERTEN. Kada neko, dva puta u tekstu (prvi put sam pomislio da je rec o lapsusu), tako pokaze svoje, najblaze receno, neznanje ne zasluzuje da ostavi bilo kakav komentar na ovom portalu !!!
    Srdacan pozdrav za redakciju. Nadam se u buduce bez napred pomenutog “pisca”.

    • Поздрав, хвала на исправци. Човек је вероватно имао проблем са аутокоректом (не верујем да не зна о коме се ради), а ја сам само направио копи/пејст и јер сам радио са мобилног нисам стигао да прочитам текст. А писац је добар, без обзира на Губертена 🙂

Скочи на траку са алаткама