Blog Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Zvezda uhvatila priključak pa protraćila priliku za pobedu u Pireju

Crvena zvezda je igrala intenzivnu košarku na gostovanju Olimpijakosu gde je posle -15 uhvatila priključak, a onda protraćila priliku da napravi nešto više.

Druga ovonedeljna evroligaška obaveza za dva crveno-bela tima iscedila je poslednje kapi znoja u uslovima skraćene rotacije, što se moglo videti u svemu što je večeras prikazano. Odbrane dva tima bile su ispod reputacije, a Zvezda je ceh platila i u ofanzivnom pravcu u trećem kvartalu kada je po povratku iz svlačionice postigla svega devet koševa za deset minuta košarke.

Crvena zvezda je bolje počela meč zahvaljujući 8 poena Nedovića koji je, pored šuterskog raspoloženja, koristio i naplaćivao greške domaćina (8-10). Zvezdu je u prvom kvartalu odlično služio šut sa distance,  ali su se sa druge strane Fal i Kejnan pobrinuli da ponude doprinos svom timu tako da relativizuju 5/9 Zvezdinih trojki (20-21).

Jago dos Santos i Teodosić nisu se suočili ni sa najmanjim poteškoćama u poentiranju i tako je Zvezda, uprkos trojkama Vokapa i Larencakisa, ostala u ulozi tima koji vodi (28-35). U narednih nekoliko minuta slika se nije mnogo promenila. Sferopulosovi igrači postigli su poene posle ofanzivnog skoka, dok se Barcokasova ekipa dosta mučila da nađe rešenja za Zvezdinu odbranu (31-39). Larencakis je bio taj koji je “probudio” svoje saigrače i njegovim poenima u razmaku od nekoliko sekundi Olimpijakos se približio na 37-39. I tu nije bio kraj. Larencakis je asistirao za sjajno zakucavanje Fala i domaćin je pretekao Zvezdu (43-41) u završnici poluvremena.

Pirejci su izašli iz svlačionice rešeni da igraju bolju odbranu. Alek Piters je u uvodnim minutima nastavka poentirao za domaće koji nisu pokazivali naročiti raskoš, ali je ukočena Zvezda imala malo šta da ponudi u napadu. Stefan Lazarević je napravio faul u napadu, a onda je Ajzeja Kejnan svojom trojkom pokrenuo ofanzivnu navalu kojom je Olimpijakos prvi put došao do dvocifrene prednosti (61-50).

Poslednji deo doneo je mnoštvo poena i uzbuđenja. Na svaku akciju Zvezde u uvodnim mometima četvrtog kvartala, domaća ekipa je pokazala reakciju. Na trojku Davidovca istom merom je vratio Kejnan, a posle trojke Tobija domaći su isto tako odgovorili preko Luncisa (69-59) i ubrzo posle toga trojkom Pitersa otišli na + 15 (78-63). Međutim, Zvezda je sa četiri poena Nedovića i Jagovom trojkom prišla vrlo blizu (80-75). I onda je usledila ofanzivna blokada Crvene zvezde koja je protraćila priliku da se dodatno priključi. Alek Piters je dao dah svom timu realizacijom dva bacanja, Teodosić je pogodio trojku preko ruke (82-78), a onda je, u momentima kada je Zvezda našla momentum, dosuđena tehnička Nemanji Nedovića koji je nagazio liniju dok je domaći tim vraćao loptu u igru.

Nedović je zatim pogodio trojku za 86-83, ali je vremena bilo malo. Na oko 11 sekundi do kraja Mitrović je pravio faul na Papanikolauu, a pribrani kapiten Olimpijakosas je sa linije penala ugasio požar i doneo pobedu svom timu (88-83).

Nemanja Nedović je sve do završnice imao neverovatnu noć sa 26 poena, 3 skoka i 4 asistencije. Teodosić je takođe pomogao sa 15 poena, 3 skoka i 4 asistencije. Rokas Gedraitis je imao još jedno veče za zaborav na gostovanju.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama