Блог Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Звезда ухватила прикључак па протраћила прилику за победу у Пиреју

Црвена звезда је играла интензивну кошарку на гостовању Олимпијакосу где је после -15 ухватила прикључак, а онда протраћила прилику да направи нешто више.

Друга овонедељна евролигашка обавеза за два црвено-бела тима исцедила је последње капи зноја у условима скраћене ротације, што се могло видети у свему што је вечерас приказано. Одбране два тима биле су испод репутације, а Звезда је цех платила и у офанзивном правцу у трећем кварталу када је по повратку из свлачионице постигла свега девет кошева за десет минута кошарке.

Црвена звезда је боље почела меч захваљујући 8 поена Недовића који је, поред шутерског расположења, користио и наплаћивао грешке домаћина (8-10). Звезду је у првом кварталу одлично служио шут са дистанце,  али су се са друге стране Фал и Кејнан побринули да понуде допринос свом тиму тако да релативизују 5/9 Звездиних тројки (20-21).

Јаго дос Сантос и Теодосић нису се суочили ни са најмањим потешкоћама у поентирању и тако је Звезда, упркос тројкама Вокапа и Ларенцакиса, остала у улози тима који води (28-35). У наредних неколико минута слика се није много променила. Сферопулосови играчи постигли су поене после офанзивног скока, док се Барцокасова екипа доста мучила да нађе решења за Звездину одбрану (31-39). Ларенцакис је био тај који је “пробудио” своје саиграче и његовим поенима у размаку од неколико секунди Олимпијакос се приближио на 37-39. И ту није био крај. Ларенцакис је асистирао за сјајно закуцавање Фала и домаћин је претекао Звезду (43-41) у завршници полувремена.

Пирејци су изашли из свлачионице решени да играју бољу одбрану. Алек Питерс је у уводним минутима наставка поентирао за домаће који нису показивали нарочити раскош, али је укочена Звезда имала мало шта да понуди у нападу. Стефан Лазаревић је направио фаул у нападу, а онда је Ајзеја Кејнан својом тројком покренуо офанзивну навалу којом је Олимпијакос први пут дошао до двоцифрене предности (61-50).

Последњи део донео је мноштво поена и узбуђења. На сваку акцију Звезде у уводним мометима четвртог квартала, домаћа екипа је показала реакцију. На тројку Давидовца истом мером је вратио Кејнан, а после тројке Тобија домаћи су исто тако одговорили преко Лунциса (69-59) и убрзо после тога тројком Питерса отишли на + 15 (78-63). Међутим, Звезда је са четири поена Недовића и Јаговом тројком пришла врло близу (80-75). И онда је уследила офанзивна блокада Црвене звезде која је протраћила прилику да се додатно прикључи. Алек Питерс је дао дах свом тиму реализацијом два бацања, Теодосић је погодио тројку преко руке (82-78), а онда је, у моментима када је Звезда нашла моментум, досуђена техничка Немањи Недовића који је нагазио линију док је домаћи тим враћао лопту у игру.

Недовић је затим погодио тројку за 86-83, али је времена било мало. На око 11 секунди до краја Митровић је правио фаул на Папаниколауу, а прибрани капитен Олимпијакосас је са линије пенала угасио пожар и донео победу свом тиму (88-83).

Немања Недовић је све до завршнице имао невероватну ноћ са 26 поена, 3 скока и 4 асистенције. Теодосић је такође помогао са 15 поена, 3 скока и 4 асистенције. Рокас Гедраитис је имао још једно вече за заборав на гостовању.

Скочи на траку са алаткама