Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

IMT – Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Slavili su fudbaleri Crvene zvezde u okviru 13. kola Superlige Srbije, a savladan je IMT na gostujućem terenu rezultatom 1:2. Mrežu rivala je sjajnim pogotkom načeo Žan Filip Kraso, da bi se ubrzo nakon fantastične akcije Vladimira Lučića i Pitera Olanjinke, nigerijski napadač upisao u strelce, što je bilo dovoljno da tim Baraka Bahara upiše pobedu.

IMT – Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Stadion: „FK Voždovac“.

Sudija: Jovan Šegrt.

Strelci: Radočaj u 72. minutu za IMT, a Kraso u 22. i Olanjinka u 26. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti karton: Krstić (IMT).

IMT: Vukmirović, Ćirković, Delević, Vuković (od 46. Savić), Džinović, Kodžić (od 68. Stamenić), Vukić, Zuev (od 68. Ajdinović), Krstić (od 46. L. Luković), Golubović (od 62. Radočaj), M. Luković.

Rezerve: Knežević, Ajdinović, Čarapić, Jović, Lambulić, L. Luković, Radočaj, Savić, Stamenić.

Crvena zvezda: Glazer (od 46. Popović), Điga, Dragović, Rodić (od 46. Nikolić), Nedeljković, Stamenić, Kanga, Lučić, Olanjinka (od 74. Endiaje), Kraso (od 63. Katai), Mijatović.

Rezerve: Popović, Nikolić, Degenek, Spajić, Mijailović, Hvang, Kangva, Ivanić, Bukari, Katai, Endiaje.

Utakmica je otvorena vrlo atraktivno od strane fudbalera našeg tima, s obzirom na to da je Mijatović već u drugom minutu mogao da dovede Zvezdu do vođstva. Driblao je Lučić po levoj strani i uposlio našeg napadača koji je šutirao, ali pogodio Ćirkovića koji je stajao na gol liniji. Ništa manje opasna prilika nije bila ni u 17. minutu kada je Stamenić sa ivice kaznenog prostora šutirao i zatresao stativu. Obletali su oko Vukmirovićevog gola naši ofanzivci, ali ni posle Mijatovićevog udarca glavom, te Kanginog pokušaja sa distance, nije došlo do promene rezultata.

I onda je na scenu stupio Žan Filip Kraso, te u 22. minutu povukao loptu maltene sa centra igrališta, dok je oko njega bila gotovo čitava odbrana IMT-a. Driblingom je izbacio čuvare, namestio se i pogodio bliži ugao sa ivice kaznenog prostora. Brzo je viđen i novi pogodak nakon dobre akcije Lučića i Olanjinke. Igrao se 26. minut kada je Lučić uvideo da je Delević u raskoraku, poslao mu loptu iza leđa, a sjajnim ubacivanjem se Piter Olanjinka našao ispred Vukmirovića i rutinski ga savladao. Olanjinka je bio u dobroj prilici i dva minuta kasnije kada je posle driblanja po levoj strani, namestio loptu na desnu nogu i umalo savladao Vukmirovića koji se izdužio koliko je mogao i poslao loptu u korner.

Prinudno je menjao Bahar nakon što se Glazer povredio posle duela sa Delevićem, a osim Popovića, na startu drugog poluvremena se na terenu našao i Nikolić umesto Rodića. Igrao se 55. minut kada se Vukmirović zbunio, te uhvatio povratnu loptu od Savića, što je značilo indirekt za Zvezdu. Brzo su to izveli fudbaleri našeg tima, ali je golman IMT-a uspeo da odbrani udarac Kange. U nastavku akcije je pogodio Kraso, ali iz ofsajd pozicije.

Pokazao je Mijatović koliko je snalažljiv kada je u 64. minutu odmah po prijemu spoljnim delom stopala šutirao sa 12 metara, ali je lopta na putu do gola pogodila Savića u glavu, iako se činilo da ima pravac i da će završiti u mreži. Malo je falilo i da Điga upiše prvenac u crveno-belom dresu kada je u 68. minutu posle centaršuta Kange šutirao preko gola.

Domaći su smanjili preko Radočaja u 72. minutu koji je lobovao Popovića. Mogli su rezervisti Endiaje i Katai da definitivno stave tačku na meč u 84. minutu kada je prvo senegalski napadač šutirao, a zatim i Magiko, ali je u oba navrata Vukmirović sjajno intervenisao. Katai je imao priliku i iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora,ali je Vukmirović ponovo bio na visini zadatka, nakon čega je ubrzo Šegrt svirao kraj utakmice.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama