Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Бахар: Навијачи су потребни екипи, осећамо њихову подршку

Црвена звезда ће дочекати екипу ТСЦ на стадиону “Рајко Митић” у среду, 1. новембра од 19 часова у оквиру заостале утакмице осмог кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег клуба Барак Бахар је изнео очекивања пред наредни сусрет црвено-белих.

– После анализе претходне утакмице против ИМТ-а, закључили смо да смо могли до тријумфа и убедљивијим резултатом. Потрудићемо се да направимо још бољи баланс између дефанзивног и офанзивног сегмента игре. Уколико успемо у томе екипа ће наставити да пружа све боље партије. Нисмо задовољни чињеницом да смо примили погодак, али уз приказану игру где смо стварали велики број прилика можемо да очекујемо напредак – почео је Бахар.

Одличну је фудбалску представу приказао Жан Филип Красо на утакмици против ИМТ-а, те задужио епитет играча утакмице.

– Красо увек жели да буде на терену и постиже голове, свесни смо да га те карактеристике најбоље описују као играча. Он је веома квалитетан фудбалер. Поред тога што је постигао погодак, вредно је радио за екипу, био агресиван у пресингу и још једном је показао колико доприноси тиму.

С обзиром да наш наредни опонент наступа у Лиги Европе очекује нас дуел две екипе које Србију представљају на међународној сцени.

– Припремамо се као и за сваки наредни меч, па су нам самим тим све утакмице пођеднако важне. Спремамо се идентично за сусрете у домаћем првенству и Лиги шампиона. Упознати смо са квалитетом екипе ТСЦ, ради се о добром тиму, флексибилном, који игра у Лиги Европе и у свом ростеру има квалитетне играче. Бићемо спремни за сутрашњи окршај.

Истиче израелски стратег да је притисак нешто што ће додатно мотивисати црвено-беле у предстојећим изазовима.

– Осећамо увек притисак, нарочито у ситуацији када Црвена звезда није лидер на табели. Знамо да нам је победа једина опција, па ћемо и играти у складу са тим.

Може да радује Барака Бахара чињеница да се наш чувар мреже вратио тренинзима са екипом.

– Омри Глазер није доживео озбиљнију повреду. Након данашњег тренинга ћемо проценити да ли ће моћи да наступа.

Говорио је шеф стручног штаба нашег клуба о форми Катаија и Хванга, али и додао да може да рачуна на све фудбалере пред дуел са тимом из Бачке Тополе.

– Нико осим Омрија Глазера није имао проблема са повредом, а очекујемо га на данашњем тренингу. Александар Катаи се осећа све боље и ради веома напорно. С обзиром на то да дуго није играо недостаје му још мало како би дошао у препознатљиву форму. Најбитније је да ствара шансе, а завршница ће доћи уз много голова када уђе у прави ритам. Хванг је био исцрпљен после утакмице у Лиги шампиона, али се тренутно осећа добро и ради са екипом.

Истиче тренер Црвене звезде да нападачи вредно раде и у великом проценту доприносе игри нашег тима.

– Очекује нас много утакмица у којима ће верујемо сви играчи добити прилику. Иако Шериф Ендиаје није постигао гол у првенству, јесте у Лиги шампиона. Такође, напорно ради као и сви нападачи који дају све од себе како би се уписали у листу стрелаца.

Још једном су заблистала Звездина деца, овога пута на стадиону “ФК Вождовац”, а Барак Бахар истиче да су млади играчи испунили очекивања стручног штаба.

– Показали су се млади играчи против РБ Лајпцига и ИМТ-а веома храбро и демонстрирали таленат који их краси. Испунили су сва могућа очекивања и наравно да ће бити део наше екипе.

Биће дуел против екипе ТСЦ прилика да се трибине Маракане још једном испуне у великом броју.

– Навијачи су неопходни екипи, јер играчи осећају њихово присуство и подршку како на нашем, тако и на гостујућим теренима. Посебно су потребни на стадиону као што је Маракана, јер су велики ветар у леђа. Када осете да тим игра све боље, верујемо да ће долазити у још већем броју. Самим тим ће напредовати и Црвена звезда – закључио је Бахар.

Подсећамо све звездаше да 1. новембра на утакмици против ТСЦ-а почиње наградна игра под називом “Пронађи и одвези”, а сви они који буду били на стадиону ће моћи у њој да учествују и уз мало среће освоје аутомобил Toyota Aygo X.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама