Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

ИМТ – Црвена звезда 1:2 (0:2)

Славили су фудбалери Црвене звезде у оквиру 13. кола Суперлиге Србије, а савладан је ИМТ на гостујућем терену резултатом 1:2. Мрежу ривала је сјајним поготком начео Жан Филип Красо, да би се убрзо након фантастичне акције Владимира Лучића и Питера Олањинке, нигеријски нападач уписао у стрелце, што је било довољно да тим Барака Бахара упише победу.

ИМТ – Црвена звезда 1:2 (0:2)

Стадион: „ФК Вождовац“.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Радочај у 72. минуту за ИМТ, а Красо у 22. и Олањинка у 26. минуту за Црвену звезду.

Жути картон: Крстић (ИМТ).

ИМТ: Вукмировић, Ћирковић, Делевић, Вуковић (од 46. Савић), Џиновић, Коџић (од 68. Стаменић), Вукић, Зуев (од 68. Ајдиновић), Крстић (од 46. Л. Луковић), Голубовић (од 62. Радочај), М. Луковић.

Резерве: Кнежевић, Ајдиновић, Чарапић, Јовић, Ламбулић, Л. Луковић, Радочај, Савић, Стаменић.

Црвена звезда: Глазер (од 46. Поповић), Ђига, Драговић, Родић (од 46. Николић), Недељковић, Стаменић, Канга, Лучић, Олањинка (од 74. Ендиаје), Красо (од 63. Катаи), Мијатовић.

Резерве: Поповић, Николић, Дегенек, Спајић, Мијаиловић, Хванг, Кангва, Иванић, Букари, Катаи, Ендиаје.

Утакмица је отворена врло атрактивно од стране фудбалера нашег тима, с обзиром на то да је Мијатовић већ у другом минуту могао да доведе Звезду до вођства. Дриблао је Лучић по левој страни и упослио нашег нападача који је шутирао, али погодио Ћирковића који је стајао на гол линији. Ништа мање опасна прилика није била ни у 17. минуту када је Стаменић са ивице казненог простора шутирао и затресао стативу. Облетали су око Вукмировићевог гола наши офанзивци, али ни после Мијатовићевог ударца главом, те Кангиног покушаја са дистанце, није дошло до промене резултата.

И онда је на сцену ступио Жан Филип Красо, те у 22. минуту повукао лопту малтене са центра игралишта, док је око њега била готово читава одбрана ИМТ-а. Дриблингом је избацио чуваре, наместио се и погодио ближи угао са ивице казненог простора. Брзо је виђен и нови погодак након добре акције Лучића и Олањинке. Играо се 26. минут када је Лучић увидео да је Делевић у раскораку, послао му лопту иза леђа, а сјајним убацивањем се Питер Олањинка нашао испред Вукмировића и рутински га савладао. Олањинка је био у доброј прилици и два минута касније када је после дриблања по левој страни, наместио лопту на десну ногу и умало савладао Вукмировића који се издужио колико је могао и послао лопту у корнер.

Принудно је мењао Бахар након што се Глазер повредио после дуела са Делевићем, а осим Поповића, на старту другог полувремена се на терену нашао и Николић уместо Родића. Играо се 55. минут када се Вукмировић збунио, те ухватио повратну лопту од Савића, што је значило индирект за Звезду. Брзо су то извели фудбалери нашег тима, али је голман ИМТ-а успео да одбрани ударац Канге. У наставку акције је погодио Красо, али из офсајд позиције.

Показао је Мијатовић колико је сналажљив када је у 64. минуту одмах по пријему спољним делом стопала шутирао са 12 метара, али је лопта на путу до гола погодила Савића у главу, иако се чинило да има правац и да ће завршити у мрежи. Мало је фалило и да Ђига упише првенац у црвено-белом дресу када је у 68. минуту после центаршута Канге шутирао преко гола.

Домаћи су смањили преко Радочаја у 72. минуту који је лобовао Поповића. Могли су резервисти Ендиаје и Катаи да дефинитивно ставе тачку на меч у 84. минуту када је прво сенегалски нападач шутирао, а затим и Магико, али је у оба наврата Вукмировић сјајно интервенисао. Катаи је имао прилику и из слободног ударца са ивице казненог простора,али је Вукмировић поново био на висини задатка, након чега је убрзо Шегрт свирао крај утакмице.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама