Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda proćerdala sve i poražena u samom finišu

Košarkaši Crvene zvezde su doživeli i četvrti poraz u Evroligi. Večeras su crveno-beli izgubili od ekipe Partizana, kao gosti, rezultatom 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21).

Sam početak utakmice, kao i njen kraj, je bilo nešto najgore što su Zvezdini navijači mogli da vide od igrača koji nose crveno-beli dres. Tačnije, Nejpir i Teodosić su se u poslednjoj četvrtini utrkivali ko će da napravi gluplje poteze i tako su prosuli sve dobro što je u drugoj i trećoj četvrtini učinjeno. A učinjeno je mnogo. 

Zvezda je, nakon katastrofalno lošeg početka u prvoj četvrtini, uspela da konsoliduje svoje redove i da igra pametno. Ta pametna igra se očitovala kroz rezonsko uzimanje šuteva za tri poena i igru pod košem gde je posebno dominirao Bolomboj. Sve je išlo na Zvezdinu vodenicu – hala je bila utišana, a rezultat je bio dvocifren u korist naših igrača.

Ali onda je došla ta famozna poslednja četvrtina. Trener Sferopulos, koji je veći deo utakmice odradio odlično, iz nekog njemu znanog razloga je iz igre izvadio Jaga koji je možda bio i najopasniji po koš Partizana, a na parketu su veći dio te četvrtine proveli Nejpir i Teodosić, igrači koji su morali da donesu prevagu na parketu – ali nisu!

Nejpir je počeo sa svojom ležernom igrom i dodavanjima koja ništa dobro nisu donela Crvenoj zvezdi, dok je Teodosić počeo da uzima nerezonske šuteve, pa je Partizan uspeo da smanji prednost i na samom kraju i povede. Kada je Sferopulos video da je sve uprskao sa uvođenjem Nejpira, napokon je uveo Jaga, ali tada je ponovo na scenu stupio Teodosić koji je na tri razlike za Partizan doslovno imao Jaga samoga na šutu za tri poena, ali iz njemu znanih, a nama neznanih razloga, nije mu dodao loptu nego je čekao da igrači Partizana naprave faul nad njim. I tu je bio kraj.

Navijači Crvene zvezde su sa pravom besni i sa pravom negoduju po forumima i društvenim mrežama. Slične poraz, kao ovaj večeras, crveno-beli su doživeli od Žalgirisa i Monaka. I umesto da nakon ovog večitog derbija Zvezda ima skor 4:1, skor je 1:4. 

Sada sledi večiti derbi u ABA ligi gde je Zvezda opet gost. Šta očekivati nakon večerašnjeg duela, teško je reči. Crveno-beli su pokazali da kada igraju ozbiljno mogu da rutiniraju protivnika, ali se onda ritnu kao krava koja je dala 100 litara mleka i sve to prospu. Možda se to i ne bi desilo da neki, gore pomenuti, igrači igraju malo racionalnije i ozbiljnije.

Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević, Teodoić 9 (6as, 4sk, ), Hanga 11 (4sk), Davidovac 2, Mitrović 8 (8sk), Simonović, Nejpir 14, Tobi 7 (3sk), Bolomboj 16, Ilić, Gedraitis 8, jago 11 (5as)

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

  • Teo ne zasluzuje ovakav tretman u vasem tekstu. Igrac koji nas je organizacijom igre i mnogo boljim protokom lopte vratio u igru iz minusa u 1/4 utakmice ( 2-17 i veliki minus u punih sedam minuta 1/4) u poslednjih minut i po utakmice je naterao igrace Partizana da naprave tri faula (za sedam slobodnih bacanja), ono sto pravi, iskusni plej treba da radi. Pogodio je samo cetiri i uz po jedan promasaj Bolomboja pre i Nejpira posle i to je bilo ukupno pet promasenih bacanja u poslednjih pet minuta. Ovo, ipak po meni, nije glavni uzrok naseg poraza u derbiju niti su to losi sutevi nasih najvaznijih igraca u 4/4.
    PRIMILI SMO 35 koseva u 4/4 !!! To je rezultat izuzetno lose odbrane ( u posl. 5 minuta npr. Hanga – Avramovic, i dva puta za dve trojke Nejpir-Avramovic) i izgubljene lopte (opet u posl. 5 minuta : Nejpir dve i Bolomboj jedna). Insistiram na poslednjih pet minuta utakmice posto je rezultat do tada bio 75-64 za nas ( do kraja, za pet minuta
    11-24 !).
    Da je utakmica bila na mali broj poena moglo bi da se kaze da su utakmicu odlucila slobodna bacanja ( videti, isto vece, utakmicu Real-Barsa gde je Satoranski, u poslednja dva minuta,uspeo da promasi vise sl. bacanja od Kampaca i time sprecio Barsu da dodje do pobede u derbiju), ali mislim da uz ovako katastrofalnu odbranu to nije bio slucaj.

    Kada je u pitanju Teo mislim da je njegova odluka da preuzme odgovornost i ne doda loptu Jagu ( da li je bas bio u idealnoj poziciji ?) bila ispravna. Na nasu zalost Ledej je bio 100% (4 od 4) precizan i izgubili smo utakmicu. To je sport.
    Na kraju pitanje za vas: da li cemo nekad imati, malo vise, strpljenja za nase igrace a pogotovu za one koji su spremni da preuzmu odgovornost i ne uvaljuju vruc krompir drugima da bi sebi obezbedili bolju statistiku i manje kritika u “strucnim” analizama posle utakmica ? Ovo sto se danas desava Teu desavalo se i ranije npr.Kalinicu. Cudno, skoro uvek, su to nasi igraci koji nemaju pravo da grese.

Skoči na traku sa alatkama