Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда проћердала све и поражена у самом финишу

Кошаркаши Црвене звезде су доживели и четврти пораз у Евролиги. Вечерас су црвено-бели изгубили од екипе Партизана, као гости, резултатом 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21).

Сам почетак утакмице, као и њен крај, је било нешто најгоре што су Звездини навијачи могли да виде од играча који носе црвено-бели дрес. Тачније, Нејпир и Теодосић су се у последњој четвртини утркивали ко ће да направи глупље потезе и тако су просули све добро што је у другој и трећој четвртини учињено. А учињено је много. 

Звезда је, након катастрофално лошег почетка у првој четвртини, успела да консолидује своје редове и да игра паметно. Та паметна игра се очитовала кроз резонско узимање шутева за три поена и игру под кошем где је посебно доминирао Боломбој. Све је ишло на Звездину воденицу – хала је била утишана, а резултат је био двоцифрен у корист наших играча.

Али онда је дошла та фамозна последња четвртина. Тренер Сферопулос, који је већи део утакмице одрадио одлично, из неког њему знаног разлога је из игре извадио Јага који је можда био и најопаснији по кош Партизана, а на паркету су већи дио те четвртине провели Нејпир и Теодосић, играчи који су морали да донесу превагу на паркету – али нису!

Нејпир је почео са својом лежерном игром и додавањима која ништа добро нису донела Црвеној звезди, док је Теодосић почео да узима нерезонске шутеве, па је Партизан успео да смањи предност и на самом крају и поведе. Када је Сферопулос видео да је све упрскао са увођењем Нејпира, напокон је увео Јага, али тада је поново на сцену ступио Теодосић који је на три разлике за Партизан дословно имао Јага самога на шуту за три поена, али из њему знаних, а нама незнаних разлога, није му додао лопту него је чекао да играчи Партизана направе фаул над њим. И ту је био крај.

Навијачи Црвене звезде су са правом бесни и са правом негодују по форумима и друштвеним мрежама. Сличне пораз, као овај вечерас, црвено-бели су доживели од Жалгириса и Монака. И уместо да након овог вечитог дербија Звезда има скор 4:1, скор је 1:4. 

Сада следи вечити дерби у АБА лиги где је Звезда опет гост. Шта очекивати након вечерашњег дуела, тешко је речи. Црвено-бели су показали да када играју озбиљно могу да рутинирају противника, али се онда ритну као крава која је дала 100 литара млека и све то проспу. Можда се то и не би десило да неки, горе поменути, играчи играју мало рационалније и озбиљније.

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић, Теодоић 9 (6ас, 4ск, ), Ханга 11 (4ск), Давидовац 2, Митровић 8 (8ск), Симоновић, Нејпир 14, Тоби 7 (3ск), Боломбој 16, Илић, Гедраитис 8, јаго 11 (5ас)

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Teo ne zasluzuje ovakav tretman u vasem tekstu. Igrac koji nas je organizacijom igre i mnogo boljim protokom lopte vratio u igru iz minusa u 1/4 utakmice ( 2-17 i veliki minus u punih sedam minuta 1/4) u poslednjih minut i po utakmice je naterao igrace Partizana da naprave tri faula (za sedam slobodnih bacanja), ono sto pravi, iskusni plej treba da radi. Pogodio je samo cetiri i uz po jedan promasaj Bolomboja pre i Nejpira posle i to je bilo ukupno pet promasenih bacanja u poslednjih pet minuta. Ovo, ipak po meni, nije glavni uzrok naseg poraza u derbiju niti su to losi sutevi nasih najvaznijih igraca u 4/4.
    PRIMILI SMO 35 koseva u 4/4 !!! To je rezultat izuzetno lose odbrane ( u posl. 5 minuta npr. Hanga – Avramovic, i dva puta za dve trojke Nejpir-Avramovic) i izgubljene lopte (opet u posl. 5 minuta : Nejpir dve i Bolomboj jedna). Insistiram na poslednjih pet minuta utakmice posto je rezultat do tada bio 75-64 za nas ( do kraja, za pet minuta
    11-24 !).
    Da je utakmica bila na mali broj poena moglo bi da se kaze da su utakmicu odlucila slobodna bacanja ( videti, isto vece, utakmicu Real-Barsa gde je Satoranski, u poslednja dva minuta,uspeo da promasi vise sl. bacanja od Kampaca i time sprecio Barsu da dodje do pobede u derbiju), ali mislim da uz ovako katastrofalnu odbranu to nije bio slucaj.

    Kada je u pitanju Teo mislim da je njegova odluka da preuzme odgovornost i ne doda loptu Jagu ( da li je bas bio u idealnoj poziciji ?) bila ispravna. Na nasu zalost Ledej je bio 100% (4 od 4) precizan i izgubili smo utakmicu. To je sport.
    Na kraju pitanje za vas: da li cemo nekad imati, malo vise, strpljenja za nase igrace a pogotovu za one koji su spremni da preuzmu odgovornost i ne uvaljuju vruc krompir drugima da bi sebi obezbedili bolju statistiku i manje kritika u “strucnim” analizama posle utakmica ? Ovo sto se danas desava Teu desavalo se i ranije npr.Kalinicu. Cudno, skoro uvek, su to nasi igraci koji nemaju pravo da grese.

Скочи на траку са алаткама