Blog Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Vaterpolo/Izveštaji SDCZ CZBG

Vaterpolisti Zvezde tesno poraženi na otvaranju Lige šampiona u Splitu

Na ostvaranju Lige šampiona, vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su od splitskog Jadrana 13:16 u meču koji je prelomljen u poslednjoj deonici.

Pogled na rezultat stvara sliku da je domaćin komforno dobio utakmicu, međutim ona je bila neizvesna do samog kraja. Favorizovani tim iz Splita je tek nakon preokreta uspeo da stigne do pobede i upiše prve bodove.

Zvezdini vaterpolisti su bili u prednosti od samog starta do finiša treće deonice, ali nikako nisu mogli da se rezultatski odlepe i zadrže prednosti. Najveća razlika bila je +2 u trećoj deonici posle pogotka Rodoljuba Gajića. Sjajnu priliku za “plus tri” imali su igrači Aleksandra Filipovića na nešto malo manje od dva minuta do kraja istog kvartala kada je Marino Čagalj narušio pravila igre i crveno-belima dao priliku da sa pet metara povećaju prednost, ali je sjajni Mate Anić odbranio pokušaj Marka Radovića.

Kao da je to ulilo novu snagu domaćinu koji je u rasponu od samo 26 sekundi uspeo da poravna rezultat na 11-11 golovima Lorena Fatovića. Pokušavali su u poslednjim sekundama treće deonice Zvezdini igrači da povrate prednost preko Dušana Vasića, ali je konsolidovani Anić uspeo da sačuva svoj gol.

U poslednjem periodu razgoropađeni su ušli domaći u bazen. Jerko Marinić-Kragić je doneo prvu prednost svom timu (12-11), a onda sa penala ponovo demonstrirao preciznost i udvostručio prednost domaćih. Uspela je Zvezda da golom Gavrila Subotića priđe na gol zaostatka (12-13) ali je to od neizvesnosti bilo sve. Domaći su bili strpljivi i kažnjavali greške.

Konstantin Harkov je iskoristio igrača više i ponovo doveo Splićane na plus dva, a zatim i lobovao Mišovića za 15-12. Do kraja su pogodili Marinić-Kragić sa jedne i Vasić sa druge strane za konačinih Jadran 16 – Crvena zvezda 13.

Crvena zvezda: Mišović (obrane 3), Bursać (2), Gajić (1), Marković (1), Subotić (2), Vasić (3), Gogov (2), Basara (1), Vukićević, Seman, Milojević (1), Radović, Ivanović.

Naredni meč igra se 7. oktobra kada će Crvena zvezda dočekati Ferencvaroš koji je ranije slavio protiv Jadrana iz Herceg Novog.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama