Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Звезда међу најдоминантнијим тимовима у рангу европских шампионата изван “лига петица”

Према опсерваторији Центра за спортске студије, Црвена звезда у сезони 2023/24. закључном са даном 25.09.2023. је трећа најдоминантнија екипа у рангу европских шампионата изван “лига петица”.

Анализом перформанси која укључује однос удараца на гол ривала, број удараца из казненог простора, изведене корнере, број размењених пасова и број пасова у последњој трећини, покушано је да се истакну клубови који највише доминирају над својим противницима у 69 лига широм света.

Звездин добијени рацио износи 2.99 па се екипа Барака Бахара нашла на трећем месту. У истој категорији, испред су само бугарски Левски (3.31) и Лудогорец (3.26). Иза себе оставили су црвено-бели екипе Олимпијакоса, Фајенорда, Бешикташа, ПСВ-а, Салцбурга, Славије и Ренџерса који су се пробили у ТОП 10.

На врху ранг листе великих пет европских лига су Бајерн Минхен (испред Бајера из Леверкузена), Наполи (испред Интера), ПСЖ (испред Лила), Барселона (испред Реал Мадрида) и Манчестер сити (испред Челсија).

Изван Европе, најбољи односи су забележени за два тима Саудијске Про лиге – Ал-Хилал (2.29) и Ал-Наср Кристијана Роналда (2.13) – и еквадорски Индепендијенте дел Ваљр (2.27). Ред Бул Брагантино (1.45) је први на табели у Бразилу, Ривер Плејт (1.92) у Аргентини, Клуб Америка (1.60) у Мексику и Њујорк РБ (1.39) у МЛС-у.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама