Blog Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize CZBG

Zvezda među najdominantnijim timovima u rangu evropskih šampionata izvan “liga petica”

Prema opservatoriji Centra za sportske studije, Crvena zvezda u sezoni 2023/24. zaključnom sa danom 25.09.2023. je treća najdominantnija ekipa u rangu evropskih šampionata izvan “liga petica”.

Analizom performansi koja uključuje odnos udaraca na gol rivala, broj udaraca iz kaznenog prostora, izvedene kornere, broj razmenjenih pasova i broj pasova u poslednjoj trećini, pokušano je da se istaknu klubovi koji najviše dominiraju nad svojim protivnicima u 69 liga širom sveta.

Zvezdin dobijeni racio iznosi 2.99 pa se ekipa Baraka Bahara našla na trećem mestu. U istoj kategoriji, ispred su samo bugarski Levski (3.31) i Ludogorec (3.26). Iza sebe ostavili su crveno-beli ekipe Olimpijakosa, Fajenorda, Bešiktaša, PSV-a, Salcburga, Slavije i Rendžersa koji su se probili u TOP 10.

Na vrhu rang liste velikih pet evropskih liga su Bajern Minhen (ispred Bajera iz Leverkuzena), Napoli (ispred Intera), PSŽ (ispred Lila), Barselona (ispred Real Madrida) i Mančester siti (ispred Čelsija).

Izvan Evrope, najbolji odnosi su zabeleženi za dva tima Saudijske Pro lige – Al-Hilal (2.29) i Al-Nasr Kristijana Ronalda (2.13) – i ekvadorski Independijente del Valjr (2.27). Red Bul Bragantino (1.45) je prvi na tabeli u Brazilu, River Plejt (1.92) u Argentini, Klub Amerika (1.60) u Meksiku i Njujork RB (1.39) u MLS-u.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama