Блог Ватерполо Ватерполо/Вести Ватерполо/Извештаји СДЦЗ ЦЗБГ

Ватерполисти Звезде тесно поражени на отварању Лиге шампиона у Сплиту

На остварању Лиге шампиона, ватерполисти Црвене звезде поражени су од сплитског Јадрана 13:16 у мечу који је преломљен у последњој деоници.

Поглед на резултат ствара слику да је домаћин комфорно добио утакмицу, међутим она је била неизвесна до самог краја. Фаворизовани тим из Сплита је тек након преокрета успео да стигне до победе и упише прве бодове.

Звездини ватерполисти су били у предности од самог старта до финиша треће деонице, али никако нису могли да се резултатски одлепе и задрже предности. Највећа разлика била је +2 у трећој деоници после поготка Родољуба Гајића. Сјајну прилику за “плус три” имали су играчи Александра Филиповића на нешто мало мање од два минута до краја истог квартала када је Марино Чагаљ нарушио правила игре и црвено-белима дао прилику да са пет метара повећају предност, али је сјајни Мате Анић одбранио покушај Марка Радовића.

Као да је то улило нову снагу домаћину који је у распону од само 26 секунди успео да поравна резултат на 11-11 головима Лорена Фатовића. Покушавали су у последњим секундама треће деонице Звездини играчи да поврате предност преко Душана Васића, али је консолидовани Анић успео да сачува свој гол.

У последњем периоду разгоропађени су ушли домаћи у базен. Јерко Маринић-Крагић је донео прву предност свом тиму (12-11), а онда са пенала поново демонстрирао прецизност и удвостручио предност домаћих. Успела је Звезда да голом Гаврила Суботића приђе на гол заостатка (12-13) али је то од неизвесности било све. Домаћи су били стрпљиви и кажњавали грешке.

Константин Харков је искористио играча више и поново довео Сплићане на плус два, а затим и лобовао Мишовића за 15-12. До краја су погодили Маринић-Крагић са једне и Васић са друге стране за коначиних Јадран 16 – Црвена звезда 13.

Црвена звезда: Мишовић (обране 3), Бурсаћ (2), Гајић (1), Марковић (1), Суботић (2), Васић (3), Гогов (2), Басара (1), Вукићевић, Семан, Милојевић (1), Радовић, Ивановић.

Наредни меч игра се 7. октобра када ће Црвена звезда дочекати Ференцварош који је раније славио против Јадрана из Херцег Новог.

Скочи на траку са алаткама