Košarka Košarka/Vesti

Džoel Bolomboj novo pojačanje KK Crvena zvezda Meridijanbet!

Džoel Bolomboj je novo pojačanje KK Crvena zvezda Meridianbet.

Nekadašnji prvotimac CSKA iz Moskve i Olimpijakosa najnovije je pojačanje crveno-belih. Amerikanac sa ruskim pasošem je potpisao jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Meridianbet. Visok je 203 i pokriva pozicije centra i krilnog centra.

Posle završenog koledža (Veber Stejt) draftovan je od strane Jute Džez kao 52. pik na draftu. U Solt Lejk Sitiju je proveo jednu sezonu, zatim se seli u Milvoki, gde nastupa i za tim u razvojnoj ligi, da bi od 2018. godine počeo svoju evropsku karijeru u ekipi CSKA iz Moskve. Sa ruskom ekipom je postao prvak Evrope 2019. godine i dve titule šampiona VTB lige. U Moskvi je proveo 4 godine, a poslednju sezonu je igrao u dresu Olimpijakosa, sa kojim je osvojio sva tri trofeja i nastupao u finalu Evrolige.

Džoel Bolomboj je šesto pojačanje KK Crvena zvezda Meridianbet u ovom prelaznom roku nakon Dejana Davidovca, Marka Simonovića, Miloša Teodosića, Adama Hange i Majka Tobija.

Džoel dobro došao u Crvenu zvezdu Meridianbet!

Klub nastavlja aktivno da radi na jačanju tima za narednu sezonu, i o svemu će blagovremeno obaveštavati javnost isključivo i samo preko svojih zvaničnih naloga.

Skoči na traku sa alatkama